Followers

Wednesday, September 23, 2009

dalam kenangan

salam Raya!!! oke, semua macam busy gile update tentang gambar raya and cerita bahagia gembira semua perasaan pun ada sepanjang raya yang baru hari keempat ni. i akan update, later! sebab macam malas nak update sekarang. ni pun lepak kat kopitiam jap on wireless. kalu tak, jangan la harap nak dapat bukak blog comel ni.

semalam gi mersing. rumah makcik, pakcik, saudara mara terchenta. eh, kata taknak update tentang raya. eh, bukan nak cerita pasal raya. nak imbau kenangan sahaja. sila teruskan sesi pembacaan. i masa kecik suka kejar ayam. asal balik kampung, kejar anak ayam. nak buat macam mana. mereka sungguh comel.

so, kat rumah makcik, anak dia yang sulung dengan selamba cakap, 'budak ni la dulu kejar ayam kan? dah besar panjang dah. kejar apa pulak sekarang?' peh, pandang kiri kanan, semua gelakkan i. sungguh la malu. ala, biasala tu. kanak-kanak riang. yang lagi best, sorang abang saudara, 'eh, ni budak gembeng tu kan? sekarang gembeng lagi tak?' hehe. memang pun. i masa kecik memang gembeng. sikit sikit nak nangis je keje.

walau apapun yang telah berlaku, itu kenangan i. benda yang akan diingati sampai bila-bila. kenangan indah suatu masa dulu. apa kenangan best anda semua?


p/s: rasa nak kejar itik!!~

4 comments:

Mr.Chenta said...

Kejar lipas dik...
Seronok ! =P

Ms.Independant said...

Hahaha~
Trigt mase kecik2 dlu frh pena kejar anak itik. Ble dpt, anak itik tu berak! Abes baju!!!! Curik2 g basoh kat tandas takot kene mrh ngan mama! :P

Adeqq said...

Mr. Chenta - kejar lipas ekk.. ehehehe.. comel!~

Adeqq said...

Ms. Independent - Anak itik? comel comel. farah, jom kite try kejar lipas macam Mr. Chenta..