Followers

Thursday, September 3, 2009

Lempeng oh Lempeng

macam biasa. gambar ini tiada kaitan dengan entry.
sekadar mencuci mata penambah perisa sahaja. ehehehehe.

salam Ramadhan. siapa tahu LEMPENG angkat tangan! bagus bagus. barulah anak Malaysia makan lempeng. siapa tak tahu lempeng, sila mengaku macam tahu. hahaha. harini masak lempeng. tu yang macam sangat la semangat nak bercerita pasal lempeng dekat semua pembaca yang comel comel belaka.

lempeng adalah sejenis makanan yang tradisional sebab ia bermula dari zaman merdeka lagi. tradisional la tu kan. lembut. SEDAP SEDAP SEDAP. dulu masa arwah nenek ada, dia sangat suka makan lempeng dengan ikan masin je. memang terangkat la! arini, masak asam pedas ikan. cicah la lempeng tu. peh, memang sangat SEDAP sehingga lupa nak ambil gambar. Hahaha. jangan risau, akan ku google sebentar lagi.

selain lempeng yang berperwatakan menarek lagi tertarik kau memang de bomb itu, ada lagi sejenis makanan yang tak kurang comel dan sedap nya. ia diberi nama ROTI JALA. (eleh, describe bukan main. roti jala je?) eh, jangan la under estimate i. i pandai tau buat roti jala. bila la nak makan roti jala.

oke, roti jala ni bentuknya macam jala (dah nama pun roti jala). warna kuning comel. semuapon comel. enak dimakan dengan lauk kari. lagi SEDAP kalau makan bersama ayam kari bercampur kentang oh sedapnya mama buat jom!!
haaaaa.. dah google dah. nah tengok puas-puas.


ini adalah LEMPENG. sedap kan? jomla buat lempeng ramai-ramai.
pastu anta kat i sikit eh. hehehe.

ha, ini la roti jala. berbentuk jala menangkap ikan di lautan luas.
memang SEDAP sangat dimakan dengan kari ayam campur kentang.
apa lagi?? jom makan!!

10 comments:

Adeqq said...

kenapa mcm takde langsung org komen? saje la testing komen ni. takot la rosak ke ape. oke je..

kenape eh takde komen dah. mcm sedih je.

skunksenn zone said...

adeq jgn sedih2x erkkk..pasnie tiap2 entri aku akan komen k..btw aku pun suka gak lempeng tue..yummy2x...

Ms.Independant said...

Cedapnyerrrr!!!~~
Masak sdri ke tue? Hehe.

Sejak stat bln pOce cam xrami org on9 dh... Updates pon kurg. Dorg tito kot! Heee~

Adeqq said...

skunsenn zone - ahaa.. mekaseeyyyy.. nanti kite pon nyebok kat page awk gak.
lempeng mmg sedaappp!!

Ms.Independant - tak. tu google. yg masak sindri da abesh.
takpe. kite on9 je. nnti kite kaco awk.

lieya orange M.I. said...

...hyeee, salam kenalan...

...sedapnyer mkn lempeng cicah asam pedas...
...kalau nak mkn, leh mkn kat kampung jer...
...asam pedas muar seadpppp...

Abg Din said...

abgdin nak roti jala tu...nampak sgt menarik la...sedap?

Adeqq said...

lieya orange M.I - hyee. salam juga.
memang sangat sedap lieya..


abg Din - sedaapp.. nak ke? meh beraya umah kite.. ehehehe

:: nurhayati :: said...

sy mkn lempeng cicah sambal tumis ngn gula..

Natsu said...

mknn tu aku x brp nk trliur sgt sbb tu la x komen kot. aku rlex2 je. mgkn jugak aku tgok2 blog ko ni mse tgh mlm kot. xde prasaan sgt la tgok mknn ni.

sharlen said...

enak nih...jadi pengen.....hehhe