Followers

Wednesday, October 28, 2009

Makan-makan-makan dan makan lagi.

salam. sepanjang bulan ni, hati berfikir, mana la nak belanja mama and ayah makan. dah plan dah. sangat banyak list. maklumlah, gaji pertama, macam sangat excited lah kan nak belanja makan. planning nak bawak dekat Cheng Ho. semua cakap sedap. Ala, kedai Amy Search tu. Makanan sedap. Harga pun boleh tahan. hah, layan gambar kedai.


Seterusnya, Chop 'n' Steak. Makanan sedap. Harga sangat reasonable! And sangat la teringin nak makan kat situ. haruslah kan cuba makan di tempat yang diberitahu sedap. nak tengok gambar? silakan.. :)


INI KEDAINYA~


Chicken Cordon Bleu!~


Grilled Lamb Chop~

Selain itu, ada lagi satu kedai makan. Seafood. Yang mengancam, Ikan Bakar!! sangat sedap. pernah makan dekat situ. memang I suka sangat. And I percaya my mum and my dad will love it! Tapi dah try search, tiada gambar. hehe. Oh ya, kedai itu di Seri Gombak...

Last but not least, nak bawak mama and ayah makan ayam Penyet!!~ Simply delicious.

ini ayam penyet~

Kesimpulannya, banyak sangat tempat nak bawak my mum and my dad. I can't choose which one. terlalu heaven~

but, I got news that my salary this month dapat half je. sebab gaji dikira setiap 15hb. dah i start kerja 1hb. so, sampai 15hb sahaja yang dikira. yang 16-31 itu akan dimasukkan ke bulan hadapan. bring forward semua. AND!!! OT pun bulan depan. sangat sedih! Macam mana nak belanja my mum and my dad? There goes my dream.............

8 comments:

imHepPie said...

asyik mkn2 je..aku nih ari kebulur huuu

Ms.Independant said...

Farah syorkan klo g rami2...
Better cheng ho...
Mmg berbaloi!

:)

Mr.Chenta said...

ramai makan kat sini

best ke?

nursarah87 said...

i love food!

kerol said...

dpt gaji, 1st thing simpan/asingkan trus 1/3 dari gaji tu utk blnja mak ayah awk..beres:)

Adeqq said...

imHePpie - hehe, janganla kebulur.. huhu

Ms.Independant - ahakss.. ramai pon ajak cheng ho.. wahh, menarekk!

Adeqq said...

Mr. Chenta - tu la i nak try.. jom!

nursarah - yeah! me toO..

kerol - mekaseh atas nasihat ye encik kerol.. hehehe

Firol said...

nasi gak boleh masuk hehe