Followers

Friday, February 19, 2010

Facebook

Salam.
(Mood~menyampah sangat dengan perempuan-perempuan murahan yang maki hamun bila kita call boyfriend mereka.)

Oke, itu kita namakan dia sebagai perenggan pertama. Perenggan Kedua, mari bercerita tentang FACEBOOK. I memang sangat lah anti dengan manusia yang suka nak bercerita pasal mari membuat duit lah, itu lah ini lah. Sebab I rasa benda itu sangat ANNOYING. Macam dah hilang mood untuk layan Facebook. Ada je yang menyemakkan! Ok, I faham itu cara untuk berbisnes. Tapi, patut-patut la. Kalau dah sehari sampai berpuluh status, berpuluh message kau send, boleh pening!

Tapi, Facebook ni lah yang menaikkan semangat I untuk lebih cemerlang dalam business LADANG! Ia dinamakan FARMVILLE! Ladang ni lah yang buat I hidup gembira bersama Facebook. Ceh bajet dapat duit betul. Hehe.

Kesimpulan daripada cerita I ni, semua benda ada keburukan dan kebaikan. So, kalau kamu rasa boyfriend kamu tu memang BAIK, sila fikirkan semula.


p/s: sejak bila I pandai buat double meaning ni? Wah! Bangga ^___^

~gambar hiasan~

19 comments:

aNis aMirAh said...

wah, cerita + tajuk pasal facebook, tp kesimpulan pasal perenggan pertama ek? hahahahah.
pasal bisnes duit tu, memang annoying. tak habis2 promosi. tp pasal perempuan maki hamun tu, lagi annoying. kalau taknak laki dia layan perempuan lain, rantai laki tu dgn rantai besi.

Ms.Independant said...

erm...
klo setakat kol atas urusan penting, rasenye tak slh kan?

FB best gak.
tp lelama busan gak.
huhuhuhu

Johari sulaiman said...

cantik blog nie ade mase jenguk blog sy ye

Anonymous said...

tapi kalau pendapat saye pulak lain kot..dah nama pun bf org, kenapa nak kena call boyfriend org pulak kan? maaflah kalau terkasar bahasa, tapi realitinya, pokok tak akan bergoyang kalau takde angin. so mungkin jugak sbb cik adik ni selalu sangat melayan bf org agaknya? dan tak elok panggil org lain dengan nama erempuan murah, fikirkan balik..awak yang call bf dia, tp awk panggil dia perempuan murah? blame that guy, not the girl, but that girl has right to b;lame you because you are the ne who called his bf..kan?

tp, sapa saya nak judge awak kan..saya pun tak kenal awk..cuma selidik dulu, pikir balik, mungkin kita yang salah.. saya baca blog awak..macam ramai je perempaun yang marah kat awak sbb kacau bf diorang..

so, ahli blogger sekalian..fikir semula..kalau 10 orang perempuan marahkan seorang gadis (iaitu cik tuan punya blog ni..), jadi rasa-rasanya, masih salah tu diletakkan dekat 10 orang perempuan tu jugak ke? mesti ada sebab mereka tu marah sebab ramai kan?

sekian.

Miss Marquis said...

saya dah mula bosan dengan facebook...

Ah Fatt said...

member pun ajak aku bisnes fb tu
tp malas

Anonymous said...

Erm, nape agaknye pemilik blog ni bole cakap pompuan yang memiliki hati lelaki lain itu dikatakan murah? tidakkah perempuan yang mengacau hubungan mereka yang patut dipanggil murah ataupun tiada langsung harga diri?

apakah tiada harga diri pemilik blog ini? sampai tiada batas dalam mencari teman hidup?

Ur blog filled with desperation in searching for true love but you never really think about the effect those things that you do. I am ashamed to even call you a human being since destroying others' lives.

Hopefully u can grow up, think maturely and never desperate to find a man. Guys never wants a slut. If they do, you just their lapik kaki. Takde nilai. Last-last you end up alone.

Jard The Great said...

tgh mencarik tag yg ku soh.. ehehe.. tak jumpa

Adeqq said...

aNis aMirAh:-

mmg annoying pon. bisnes2 fb tu sume menyemak je message bagai.

Adeqq said...

ms. Independant:-

tu yg I cube sampaikan. call sebab urusan kerja, salah ke?

Adeqq said...

Johari Sulaiman:-

terima kasih lawat. =)

okay, akan jenguk blog kamu.

Adeqq said...

Anonymous:-

terima kasih atas komen. =)
Memang, kadang-kadang salah I jugak kan call boyfriend orang. Tapi, kalau sebenarnya boyfriend dia yang start call dulu?

And, I'm talking pasal I call sorg lelaki ni kerana hal kerja. Nak tanya mana surat yang dia perlu faks. Tapi, end up perempuan tu maki sbb call BF dia.

So, who should be blame? Me?

Adeqq said...

Miss Marquis:-

bosan dengan FB? fikirkan semula. heeee

Adeqq said...

ah Fatt :-

tau xpe. jom same-same malas. haha

Adeqq said...

Anonymous:-

erm. Tanks sebab bagi komen. =)
Tak sangka u come to my blog and then cakap 'slut'.

For ur info whoever u are, I bukan bercakap pasal lelaki mana-mana. Just one guy ni. I call atas hal kerja. Pastu gf die maki-maki kata I kacau bf dia.

that's all. Jangan taksub sangat oke. =)

Adeqq said...

Jard -

hah, tunggu la kejap!
hehehe

joegrimjow said...

jadilah baik untuk mendapat bf abik

erkk???

klu bf jaat
clash

maknanya anda baik la tu
;)

joegrimjow said...

bukan pomot bf gf

cume nyatakan kebenaran

kawen je
;)

cik EPAL said...

tak ada boyfriend. sebab tu takleh tahu baik ke tak :D