Followers

Wednesday, February 10, 2010

Katakan 'I LOVE YOU'

Cinta sampai mati (sekadar gambar hiasan)


Salam. Oh blogger-blogger kesayanganku! Rindu kamu semua. Oh ya, sebelum I terlupa, ramai tak join gath Blogger Tegar kat Pulau nanti? I nak join!!!

Ok, pasal topik I LOVE YOU ni. Kadangkala kita susah nak mengungkapkan perkataan I Love U. Sangat susah. Bagi I la. I taktau orang lain. Tapi, pada I, perkataan tu sangat berharga. Hanya untuk suami je nanti I akan bagi.

Tapi, semalam! I jumpa satu artikel dalam sebuah majalah. Mengenai pentingnya mengungkapkan 'I love u', atau 'Saya sayang awak' kepada kawan-kawan kita, kekasih kita, dan paling utama, ibubapa kita. Bila kita mengungkapkan rasa hati kita, kita akan lebih tenang. Salah ke kalau kita berjumpa dengan seorang kawan, then kita ungkapkan 'Liya, aku sayang ko!'. Tak salah kan?

Kata-kata macam tu adalah satu semangat dan perangsang. Kata-kata tu juga adalah satu doa bilamana kita katakan kita sayang dekat seseorang, nescaya akan ada orang lain yang sedang sayang kita juga.

Selagi orang-orang yang kita sayang masih hidup, ungkapkan apa yang anda semua nak ungkapkan. Jangan menyesal kalau tak sempat ungkapkan. Sometimes kita anggap ini perkara remeh macam tak penting. Tapi, ungkapan sayang tu sebenarnya menguatkan lagi hubungan seseorang dengan orang yang lain. Lebih penting lagi, katakan anda sayang parents anda selagi mereka masih hidup. InsyaAllah restu mereka, sentiasa dengan anda semua.

I bercakap dari pengalaman. Ungkapkan selagi belum terlambat. =)


Kalau orang yang kita sayang dah tinggalkan kita, apa pilihan yang kita ada?

20 comments:

«♪Ruff♪» said...

yup..ungkap kan lah...

dlu aku malu gile nk ungkapkan...

tp skrg tidak lagik...

sbb aku sudah fhm...ape itu sayang

aNis aMirAh said...

takut kalau dah takde peluang nak mengucapkan sayang.
tak kisahlah pada ibu bapa mahupun teman2.
semoga kita semua masih punya peluang.

Ms.Independant said...

Yup. Ucapkanlah Adeqq~
Frh tgu ni... muahaha~

Gmbar tu ngeri la Adeqq!!!

:)

Ah Fatt said...

ucaplah sayang kat aku
haha

Adeqq said...

Ruff -

tau xpe. mari bersama-sama beritahu mereka bahawa kita sayang mereka.

aku sayang ko ruff!

Adeqq said...

aNis aMirAh:-

yup. berdoalah semoga diberi peluang.

Adeqq said...

Ms.Independant:-

ngeri ke? Alamak! hehehe.
La, u tunggu ke?

I sayang u lah farah najja! hehe

Adeqq said...

Ah Fatt:-

erk. tunggu la kau menjadi kekasih gelapku dulu. hehehe

-aTie- said...

susahnye nak mangaku syg...kalo pd kawn laju je sebut. tp kalo pd org yg betul2 syg memang berat lidah nie..kalo gne sms o email boleh je..hahha

-->>yup ;) sgt2 kuat mcm harimau hehehe

-->> hahaah kasihan kan. hurmmm tu la..letak minyak gamat je nie

Khaizarien @ atie Blog

Jard The Great said...

syg kamu.. lagi2 syg kalo kamu menjawab tag aku neh.. ehehe..

aku nak tag kamu...

Kamu terpilih antara 5 blogger untuk menjawab tag neh..

****************************************

Rules:
Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 23 random
things,
facts,
habits,
or goals
about you.
At the end, choose 5 people to be tag

*****************************************

ehehehe....... sila tinggalkan link kat entri neh spy ku mudah terjah nnt.. eheheheh.

WAJIB.. =p

Firol said...

menarik...tapi ungkapan ni kadang2 susah nak disebut terutama lelaki..

lelaki pandai tunjukkan sikap sayang je..cehhhhhh sejak bila gua cenggini

miss lolly a.k.a luvfareda said...

i love you~

Faarihin said...

tunjukkan sayang kepada mak ayah tu lagi penting.. hehehe.. (^__^)

bila dah kawen baru tunjukkan pada suami pula..

Adeqq said...

aTie:-

hiks. sayang kamoo!~

Adeqq said...

Jard:-

Kalo aku x jawab tag ko x sayang kan? Oke aku jawab. =p

Adeqq said...

Firol:-

tulaa, lelaki mmg susah nak ungkap sayang.

YES! aku berjaya buat ko jiwang!

Adeqq said...

miss lolly:-

love u toO~

Adeqq said...

Faarihin:-

saye sokong Faarihin!~

-aTie- said...

syg kamu kembali adeqq...
n lagi satu kalo org yg kite syg tinggalkan kita, pilihan yg kita ada, adalah teruskan hidup dengan gembira.. sbb itu yg dorg mahu lihat

-->>
x jiwang ler..ish ish

Khaizarien @ atie Blog

StingRay said...

baru cakap 'i love u' kat diri sendiri.



kang da meninggal tak sempat dah.


=p