Followers

Tuesday, March 23, 2010

Budak kecik boleh buat kita SENYUM NGEEEE!!!

Salam.

Semalam I singgah di sebuah gerai makcik jual kuih sedap. Memang sedap. Tak boleh nak nafikan lagi dah kesedapan kuih-kuih beliau. Semua kuih pun sedap. Sebenarnya, masa I pergi gerai makcik tu, I baru lepas nangis. I nangis tanpa sebab yang diketahui. Tiba-tiba je I rindu 'dia'. Sangat rindu.

Bukan mudah nak menghilangkan rasa rindu. Apatah lagi bila hati sangat sayang. Tapi lately, I dengan dia dah okay. I mean, as a friend. Boleh gelak-gelak. Cuma dah tak boleh nak gedik macam dulu. Sakit sangat bila fikirkan yang I masih sayang kat dia. Tak ada lagi yang boleh ganti kedudukan dia. Entah apa yang special sangat. I sendiri tak tahu.

Lagu yang I sangat harapkan dari dia, tapi, I tau I tak akan dapat. Lagu ni:

"Puteri,
Jangan menangis,
Hapus airmata,
Di wajah cantikmu.

Puteri,
Kepergianku,
Tak akan lama,
Tahan rindumu.

Bila kau rindukan aku Puteri,
Cuba kau pandangi,
Langit malam ini,
Bila itu tak cukup mengganti,
Cubalah kau hirup,
Udara pagi, Aku disini"

Oke, lagu ini sangat bermakna. I harap someone akan bagi lagu ni kat I. *wink wink*

----------------------------------------------------------------------------------------------

Berbalik kepada cerita di gerai tu - Dalam sedih-sedih tu, I terus singgah kat gerai makcik tu. Lepas tu, I pun pilih la 2 jenis kuih. Tiba-tiba ada seorang budak bawak basikal datang. Dia tanya kat makcik tu, "Makcik, ni kuih apa?" Makcik tu pun jawab la nama kuih tu.

Tiba-tiba budak tu terus keluarkan botol air, dia siram air kat bekas kuih makcik tu. Apa lagi! Marah lah makcik tu. Lepas tu, makcik tu tanya. "Kenapa simbah air dalam bekas kuih ni? Dah membazir tak boleh jual"

Budak tu sengih je. Nak tau kenapa? Sebab NI!!!


KUIH SARANG SEMUT!!!!!!!!

Hahaha. Gelak tak ingat punya lepas dapat tau kenapa budak tu simbah air. Makcik tu pun tak jadi marah. Hai lah budak kecik! Kau memang buat akak senyum je sepanjang hari. Jom kapel.

10 comments:

kasih said...

kuih sarang semut?
wakaka.
adik itu sgt kelakar !

aNis aMirAh said...

hahahah.
comelnya budak tu.
kakak takmo sedih2.
huhuh.

::[si putihpurple]:: said...

hakhakhak:D

cilakak punyer budakk!!!
klu aku jadi macik tuh aku marah je..
tu kan kueh aku nk juall..hoh~~

hahaha:D

weh lame xdgr citer ko..sihat ke?? jgn sedih2..ok laa..nk sedih boleh tp jgn lame2 k.. ^_^

Ms.Independant said...

Hahaha.
sengal punye adik kecik.
Klo frh la... dh lame keja ngan prg!
hahaha

:P

hBz said...

eh.sape cakap tak boleh gedik2? ai tak kesah..gedik2 la dengan ai. ai suke..

kapel? JOM!!

Adeqq said...

kasih:-

ye, budak kecik itu sangat kelakar... hahaha

Adeqq said...

aNis amiRah:-

i hope i tak sedey lagi..
wuuu..
tanks ye cayang!

Adeqq said...

putih perple:-

hahaha. suke aku tuka2 name koo..
well, aku pon kalu ikotkan nak marah gak. x sampai ati.. hahaha

i'm still trying dear. tanks..

Adeqq said...

Ms. Indie:-

hahaha. memang pon. geram je kan. hahaha

Adeqq said...

hBz:-

erkk.. hahaha. boleh eh gedik? awww. i pon nak. ahahah.

kapel? JOM!!!