Followers

Thursday, March 18, 2010

Kesian Pakcik Itu.........

Salam.

To be honest, I memang sangat busy untuk mengupdate blog sejak dua menjak ni. Kalau diikutkan, I memang langsung tiada masa untuk lawat blog orang. Tapi, I curi gak masa sekejap. So, hari ni macam ada masa sikit untuk update. Silalah baca kisah yang menyayat hati ni.

Semalam, I hantar CD gambar passport untuk dicuci. Dah dapat parking depan kedai gambar tu, I terlihat seorang pakcik tua yang berjalan terdengkot-dengkot. Sangat uzur, sangat menyedihkan. I terus ingat dekat ayah and mama. Sedih!

Dalam hati terfikir, mana anak dia? Kenapa dia sendiri? Kalau dia jatuh? Nak kata dia orang gila, I tengok dia normal. Dia macam nak mencari kerja tolong-tolong angkat barang, mungkin mencari sesuap nasi. I tak bawak camera, so memang tak dapat nak snap any gambar beliau.

I tengok je pakcik tu, seluruh perasaan simpati jatuh pada dia. I macam dah nekad nak belikan dia makanan. I bukak pintu kereta, I berjalan ke kedai makan yang selang 2 kedai dari kedai gambar tu. I belikan dia nasi campur and air. Masa I keluar dari kedai tu, I cari dia. Mana pakcik ni? Jatuh ke? Kena kidnap ke? Semua perasaan takut ada. Sebab I macam dah simpati sangat dekat dia. I berjalan ke depan sikit.

I nampak pakcik tu! Dah mula happy. Tiba-tiba, dia melangkah masuk ke satu kedai. Hancur terus perasaan I, hilang rasa simpati. Yang ada cuma rasa geram sangat! Tapi, sebab I dah niat nak bagi makanan tu kat dia, I tunggu dia keluar dari kedai tu, I bagi jugak. Dia cakap, terima kasih. Sambil sengih-sengih. I terus pergi ke kedai gambar untuk settlekan hal I.

Kenapa I geram? Dia masuk SPORTS TOTO 4D!!!! Oke, tamat!

14 comments:

hajarus said...

samelah k.hajar lau nampak orang tua2 yang xlarat jalan sorang2 mesti timbul rase simpati yang amat2 sangat.. tp hampehnyer kan pakcik tu.. lam keadaan camtu pun leh layan sports toto yer adeqq... cehhhh...

Deana Nadween said...

adush.....ape laaa doang nie kan..kdg2 marah gaks i nie tgk org cmtue...org kesian kat die, tapi wat cmtue laks kan.....kdg2 geram sgt ngan org2 tua yg x sedau diri nie.....da tau bjudi tue haram....nape nak wat kan...heheheheh

pensel kontot said...

adeh adeq...mudah tul kesian kat org ek...


hehehe

Ms.Independant said...

sanggop jalan semata2 nak bli TOTO.
ades!

hBz said...

bagus ape. usaha mencari rezeki. *_*

o0o. mau pinang aku yea? mai la.mai la...

aNis aMirAh said...

haih!
baeknyaa akak.
penat je kesiankan pakcik tu.

Kapten said...

adeh! melepas pakcik tu makan free

Adeqq said...

hajarus:-

tulah kak. adeq mcm xpercaye gak sebenanye. tapi, tu lah yg b'laku. hishh

Adeqq said...

Deana Nadween:-

hye there! tanks for leaving a comment. tulah. kadang2 diorang ni tak sedar diri. dah sakit. tapi still nak berjudi. sedih sedih.

Adeqq said...

pensel kontot:-

alaaa, nak wat cemane? xleh ke? huuu...

Adeqq said...

Ms. Independant:-

haha, tau xpe. sadis kan.

Adeqq said...

hBz:-

siot jek. hahaha.

boleh ke? *blushing*
hahaha

Adeqq said...

aNis amirAh:-

huhu. nak wat cemane. mmg akak mcm tu.

Adeqq said...

Kapten:-

erk. dia dapat la. kan da cerita I bagi jugak makanan tu. ehehe