Followers

Tuesday, November 2, 2010

Apa kaitan dengan makanan?

Salam.

First of all, thanks atas cadangan bernas di entri sebelum ni [klik!]. Yup, memang I bercadang akan tukar header cuma, template ni tak boleh nak edit header. Means, dia dah memang stick the whole template macam ni. Cupcakes tu tak boleh nak delete so macam kena buat template baru. Probably I will stick to pink tapi macam ada perasaan nak buat putih. How's that? Baru suci sikit kan? HAHA

Oke, merepek dah panjang lebar, tajuk entri pun entah ke mana. Pernah tak dengar orang kata macam ni:

"Tak nak lah kahwin dengan orang Kelantan. Nanti kena makan budu."
"Tak suka tempoyakk! Say NO to Pahang and Perak!"
"Erk. Perlu ke makan pedas-pedas? Harap-harap tak kawin dengan orang Nogori."

dan seribu satu ayat lagi. Ok, fine. Itu hak masing-masing. I sendiri banyak benda I tak makan. Tapi, perlu ke kaitkan dengan taknak kawin dengan orang Negeri tersebut? Macam tak perlu lah kot. Sebab jodoh itu sendiri dah ditetapkan. Bila kita terlalu taksub, akan datang balik pada kita. Maka, chill chill sudah~


p/s: Jari telunjuk menuding ke orang lain, empat jari lagi, bukan kah menuding arah diri sendiri? Berhenti bercakap pasal orang. Lihat diri sendiri dulu. ^___^

7 comments:

nasikputeh said...

jgn tak makan NASIKPUTEH sudahh..

kecik ati ai taw~

ehe~

MOFASAD said...

masa muda suka makan bihun. bila dah meningkat kacak. semua di bantai!

kah kah kah!

Mieza vs Rory said...

de sorg mmber aku, mse time blaja dlu2 pnh ckp kononnye xnk kwin ngn org kelantan...last2 skng dpt suami org kelantan.....hehee

Frodo Baggins said...

jgn sesekali cakap x nak...
x memsal JADI!!! hahahhahha


>>___<<


putih? ai suke.
kah3x

Lya Colours said...

betol2
kalau jodoh, jgn kata budu ok, belacan pon kene makan !!

beautiful_rose said...

dalam hidup,mesti kena berani mencuba.kalau tak cuba,kita tak akan tahu hasilnya kan.



erk,betul ke nieh?

¶A.K.I¶ said...

btl!~
org kte..
ske jgn ske sgt...
benci jgn benci sgt~
kang nti ad reverse sensor~
yg benci sayang
yang ske dicerca~ uiss