Followers

Friday, November 12, 2010

Ragam Perempuan Pregnant

Salam.

Pernah tengok perempuan mengandung tak? Comel kan? Beberapa hari lepas, terjumpa dengan seorang kawan lama dekat tempat ambil barang kat Tesco. Hah, tengah pregnant 8 bulan. Comel oke! Nak dijadikan cerita, dia pun buka kisah pasal mengidam. Sejak dia pregnant 2 bulan, dia asyik rasa nak makan ketupat. Setiap minggu kena ada ketupat. Pelik! Sebab zaman belajar dulu, dia memang la tak suka makan ketupat. Terutama ketupat daun tu.

Memang bila pregnant, macam-macam benda pelik nak buat. Keinginan baby kot. HEHE. So, I nak share beberapa benda pelik yang dialami oleh kawan-kawan I, kakak I and sepupu I yang baru melahirkan anak and bakal melahirkan minggu depan. (tak sabar nak dapat anak buah lagi!)

1. Makan beras - Oke, ni kakak I. Anak dia lahir 4.3kg sebulan lepas. Entah apa pelik makan beras. Lepas tu tak boleh nampak tahu. Tahu bakar ke, tahu goreng ke, tahu sumbat ke, semua tak boleh. Tengok pun boleh vomit. Pelik!

2. Cium bau cat. Haa, ni akak sedara. Dia due lagi 3 minggu rasanya. Last 2 weeks dia datang rumah. Kebetulan bilik air bawah baru lepas cat. Peh, dia boleh layan bau cat. Ni lagi lah pelik kan?

3. Layan serbuk kopi. Peh ini memang tak bole blah. Pahit!!! Dah la tak sedap. Hadoii la~

4. Tak boleh bau perfume suami. Haa, ni memang biasa kan? Kawan I kat JB langsung tak boleh bau perfume suami dia. Kesian suami merana pergi kerja pagi-pagi tak boleh pakai perfume. HAHA

5. Mengidam ayam belanda. Ni kakak I. Dia memang taste melampau. HAHA. Terpaksa la abang ipar cari. Nasib kat JB tu ada. HEHE

6. Cium jari suami. Ni memang tak boleh blah. Sebelum makan, selepas makan, sebelum tidur, semua nak cium jari suami. Bukan kisah buat-buat. Memang kisah benar. Sepupu datang rumah and dia sendiri mengaku sambil gelak-gelak. And memang nampak dia buat. Gila kentang jiwang~ ^___^

Hah, cukup tak? kalau nak tambah, silakan. Banyak lagi sebenarnya. Cuma seronok yang 6 ni la. Macam pelik pun ada.

Macam mana la I kalau pregnant nanti kan? Ah, tak sabarr! =p

13 comments:

syufaa said...

hikhik..pelik2 je kan..adui!

eiffel said...

mak kte dlu pown mkn beras..tp org kata mkn beras xelok..sbb gg sng rosak

dn itula yg jd ngan mak kte

SZ said...

ayat last tu nmpak sgt xsabar.
hahah.

Lya Colours said...

mak sy masa pregnant kan adik no 2, dia makan bedak. hoho

NURUL NAZIRA said...

haha.. comel! buat rase x sabar nak pregnant :D

fara said...

hehe~
org kate klo mkn kopi, anak jadik puteh gebu.
xtaulaaa betol ke tak :P

CGG said...

syok bila pregnant!

fndrocka said...

Nombor 6 paling suwit.kahkab

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

pergh.lama gile xmasuk sini..
mengidam punye cite?
hadoi..
xtaw nk ckp pe, tp byk yg pelik2
jangan la kawen nt, bini peknen tgh2 malam mintak nk makan daging rusa putih ke, daging kijang emas masak sambal pedas ke, nk makan ayam belanda jerman masak stim 14 rasa ke..mamposs..

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

huhuhu..
sgt tak sabar nak pregnant kali ni..
sabar la..
tak kan lari gunung daik bercabang tiga..

De'din said...

wakaka !
mmg plik
lec gua mengidam cencalok ja

¶A.K.I¶ said...

ai tak saba!
hahaha...
semacam tu! ngee~~

haha...
tu klu pempuan yg mengidam..
kalu lelaki yang alahan...

satu2 nya abg ipa aki lah tu...
3 bulan muntah2... kasihan..
kakak aki? lek sja.. menten org kte~
mengidam... abg ipa gak...
lemak cili api? tahu bakar.. mcm2! hahah..

sonok gak kan?

maisyara Pot! Pot! said...

lagi satu, tak suka bila tengok mereka marah and naik hangin lebih teruk daripada kita PMS. =.=" terjadi dekat akak ipar no.2...