Followers

Tuesday, December 21, 2010

Dan Sebenarnya

Salam.

Siapa yang tak pernah jatuh cinta?
Siapa yang tak pernah rasa sayang?
Siapa yang tak pernah fall pada orang yang salah?


Bila difikirkan balik, semua orang mesti pernah mengalami rasa-rasa yang sebegitu kan? Lebih-lebih lagi kaum perempuan. Fall pada orang yang salah bukan bermaksud I jenis yang senang jatuh hati. Cuma, lumrah alam. Perempuan memang mudah cair dengan kalimah-kalimah indah yang dilontarkan. Cumanya, I tak mudah menyatakan apa yang I rasa. Bukan mudah bukan mudah bukan mudah. Terutama dalam bab nak merahsiakan rahsia hati. Susah kan?

Dan dalam hal ini, I mengaku pernah jatuh sayang pada orang yang salah. I tak sepatutnya ada perasaan macam tu, namun ia hadir tanpa dijangka. And sampai sekarang, I memang ada perasaan pada dia. Siapa? Biarlah I dengan Allah sahaja yang tahu. Sebab I memang yakin tak akan ada apa-apa akan berlaku dalam persahabatan kami. Kami akan kekal sahabat, yang saling mengingatkan antara satu sama lain. Cuma itu. Ya, cuma itu.

Persoalan:
Salahkah kalau perempuan meluahkan isi hati dulu?



p/s: Sesiapa ada akaun SKYPE, nak!!! =)
p/s 2: Layout baru ni OK tak? Komen! ^__^

20 comments:

SZ said...

oh bulan
enggan melayan diriku lagi..
.
.
.
.
.
dan sebenarnya...


hahaha.
teringat lagu yuna pulak.


xsalah pun.
cuma cara meluahkan isi hati tu penting.
gud luck!

eiffel said...

"
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang"

tanya sama hati - yuna n the ramless*siyes comel xP

Lya Colours said...

oih apahal 2 wanita kacak atas aku ni menyanyi2 ni
hahahaha

ok gak layout baru ni
suciiii gitu
hehe

eiffel said...

perasaan itu adalah normal utk manusia normal spti kita smua..

wpown kita berjumpa dgn org yg slh pd mulanya..disebalik itu, kita akn belajar tntg pngalaman..tntg sikap pasangan dsbnya..itu yg akn mematangkn kita..dn dr situ jga, mgkin kita bole muhasabah diri utk mmperbetulkn diri sblm mndpt pasangan yg tepat.

terkadang, kita juga perlu belajar dn menerima, cinta tak seharusnya memiliki...

jgn terlalu hnyut dn dibuai perasaan itu, klo tidak, sndiri yg akn tenggelam pabila dipukul ombak yg mgganas..

persoalan :: mgkin bg sestgh org xdpt terima perempuan meluahkn isi hatinya..tapi, cukuplah dgn memberi hint2..klo dia xphm gak, baling batu kt kepala dia dan jerit

'Hey kamu,ya kamu! sy cintakn kamu!'

ngehngehngehnegeh

p/s ::bebel cm mak nenek xP

chii said...

x salah..asalkan ada keberanian :)

Adiba zehan said...

jatuh cinta pd org yg slah tu perkara biase..kerana cinta dtg dgn sendiri tanpa dipaksa...jgn tkot untuk mencube..coz love is like a gambling...i've been in that situation..even though the relationship work out 6 mnth jek..but at least ..ape yg terpendam slame ni dh reveal dh...

Fiq said...

hey adeqq..

tak salahlah kalau perempuan meluahkan dulu.

klu agresif sikit, kita akan dapat apa yang kita nak.

semuanya ok di-blog ni. kadang kita tak perlu pandang rupa, kita jengah isi-isinya.. :)

fara said...

erm, mmg tak salah.
tp bole ke lelaki tu trime kalo si gadis mule dlu?
sume depends ikot org tu jugak kot.
sume org tak same kan :)

nasikputeh said...

tapi saya tak suka begitu.
serius.
bukan ego.
bukan yang itu.

maiMOONyet said...

tak salah wei. tak kan nak tunggu lelaki yg luahkan baru kita kn? mmg berjanggut ler kalau macam tu ^^

Adeqq said...

SZ:-

"pabila kau merenung matanya, ku rebah... jatuh ke bumi... "

haha.
lagu yuna.

Urm. Tapi still sangat takot sebenanye. Sangat.

Adeqq said...

Eiffel:-

Haha. Saba je laa. Best kan lagu tuh? ^___^

Adeqq said...

Lya kaler kaler:-

biasalaa. tajuk entry dah macam lagu. HEHEHE

suciii kannnn? yess ade org sokong! HAHAHA

Adeqq said...

Eiffel:-

Nice! Sangat sangat. =) And kalaupun kita xdpt si 'dia', sekurang kurangnya kita tahu kita dah cuba kan? =)

Adeqq said...

Chii:-

Tulaa. Keberanian tu yg kurenggg~

Adeqq said...

Adiba Zehan:-

Tankss dear. =)

Adeqq said...

Hehehe. Nak menjadi agresif tu la yg kadang sukar cik fiq~

Adeqq said...

fara:-

dat's what i think of! Sangat sukar kan kadang2. Hadeii. Kene wat istikharah nii.

Adeqq said...

nasikputeh:-

abes. ape opinion ko? huuuu~

Adeqq said...

maiMOONyet:-

Tapi tu laa, kekadang penerimaan si lelaki tu macam mana kan? hadeiii. Nape x de lelaki komen kat sini. Baru dapat idea. HEHEHE