Followers

Monday, December 27, 2010

Kerana BOLA!

Salam.

Dengan kayuhan langkah perlahan lahan, secara teratur, membilang anak tangga. Haih, bila nak sampai kelas ni? Jauh pula rasa kelas kali ni. Mungkin dengan bag laptop, dengan LCD, memberatkan bebanan bahu.

Mata sangat segar pagi ni. Maklum, bangun dengan senyuman penuh, puas dengan kemenangan Malaysia! Tapi, 29hb penentu segala. Semalam puas menjerit bila gol pertama dah bolos. Ape lagi, berkobar-kobar tengok TV. Dengan keadaan rumah dah macam wayang, cuma tak ada popcorn je lagi. HEHE.

Dengan perasaan gembira, tidur mestilah gembira. Bangun pagi pun rasa happy sangat. Tak sabar nak masuk kelas. Namun, bila masuk kelas, terus duduk di kerusi hadapan. Dah prepare nak keluarkan marker, terus terdengar satu suara,

"Cik, salah kelas eh? Ni group 4 la cik."

Angkat muka. ERK! Salah kelas! Dengan muka merah ala-ala gadis Maori kena panas, terus cakap, "eh, sorry. Ingat kelas saya tadi. HEHE"

Maluuuuu sangat! Kalau semester lepas pakai baju kurung dengan sport shoes. Semester ni silap kelas pula. Semua kerana penangan BOLA!




credit picture : Syafiq Ramli


p/s: Lagi beberapa hari nak Tahun Baru. ^___^

4 comments:

Lya Colours said...

dah ready dgn azam ke adeqq?
hihihi

Faaein said...

kenangan tu.. hehehe.. =]

nasikputeh said...

ok la tu.
jgn sampai pakai kasut bola ngn baju kurung..

itu mmg TERBAIK~ heh

fara said...

huhu. ni mesti nga pk bola lg!!! hehe ;P