Followers

Monday, April 12, 2010

Ni Kerja Manusia ke BINATANG?

Salam.

I dapat satu email. Lepas I tengok semua gambar tu, satu je perkara yang I fikir. Ni kerja manusia ke binatang? I menangis. Sebab I rasa gambar tu sangat kejam. I harap, tengok gambar ni, jadikan iktibar. Lepas tu, fikir balik. Siapa yang bersalah sebenarnya.


Seorang bayi. Pastinya tak berdosa.


Badan dicucuh puntung rokok? KESIAN! T______T


Dia sangat comel. Kenapa nasib jadi macam ni?


First I tengok gambar-gambar ni, I terus terfikir. Kenapa ada manusia yang masih tak menghargai rezeki yang penuh bernilai dari Allah ni? Fikirkan lah.


p/s: Hargailah 'anak' ini. Ia pemberian yang bukan semua bisa mendapatnya. =)

6 comments:

Adeqq said...

test test. x leh komen ke?

bunga angkasa said...

kesian nye baby ni.. :( kejam! sape yg buat memang patut dpt balasan di dunia mahupun akhirat nnt

amaL said...

God....
T__T

::[si putihpurple]:: said...

kejam!!!
knapa msti bt bgitu???
sgt sedih dgn mnusia skrg T____T

hBz said...

adeeq nak baby tak? kalau nak, PM yea. urgh.

tentang kes ni, dah no komen. sikit pun tak dapat faham, kenapa ada kes mcmni. kalau buat tesis ttg ni, sure fail. sebab mmg takkan dapat jawapan.

Firol said...

apa-apa balik pada dasar....kita menolak Hukum ciptaan Allah..kita akan lalui benda ini selagi tidak ditukar