Followers

Wednesday, April 28, 2010

Sebabnya cuma SATU...

Salam.

Kadang-kadang, kehidupan ni membuatkan kita rasa nak mengalah. Tapi, bila kita fikir balik, kehidupan ni yang akan buat kita kuat. Yang buat kita sedar, di mana kita berada. Yang buat kita rasa, kita ni di alam nyata. Bukan angan-angan, bukan mimpi.

Sejauh mana pun kita berjalan, seluas mana pun pemandangan, kita tetap takkan lari dari satu benda ni; DUGAAN. Betul tak? Sebab tanpa DUGAAN, tak bermaknalah apa yang kita kerjakan. Tak bermaknalah apa yang kita kejarkan. Namun, kadangkala kita tewas. Tewas melawan DUGAAN. DUGAAN ni ada bermacam jenis. Contohnya:

"Kenapa kau mudah menangis?"
"Kenapa kau cepat maafkan orang?"
"Kenapa kau suka cerita benda baik pasal orang yang jahat dengan kau?"
"Kenapa kau lemah sangat bila dengan lelaki yang kau sayang?"
"Kenapa kau senyap lepas tu kau macam berdendam?"
"Kenapa kau berani lawan bos kau?"
"Kenapa kau susah jatuh cinta?"
"Kenapa kau itu, kenapa kau ini"

Jawapannya, nak tahu?
Kerana AKU PEREMPUAN.
Sebab itu kadang-kadang aku lembut hati. Dan sebab itu aku selalu percaya pada KARMA.

Seronok kan jadi PEREMPUAN kawan-kawan? ^____^


p/s: Apa motif entry ni? Entah. Cuma nak jawab soalan yang orang selalu tanya I. And tanpa sedar, I guna kata nama 'aku' 'kau'. Perasan tak?

6 comments:

Ms.Independant said...

dugaan menjadikan seorang perempuan tu kuat!

;)

Firol said...

kuat bukan daripada fizikal je..mental gak..kalau jantan mental down pun sama gak buleh jadi perempuan

Adeqq said...

Ms. Independant:-

yup! mmg betol. dugaan memang menjadikan pempuan tu kuat. ^^

Adeqq said...

Firol:-

hurm. yup. maybe. cuma, adeq nak tekankan yang kenapa kdg2 nampak mcm perempuan ni touching. So jawapannya, sebab perempuan memang dilahirkan dengan jiwa yg lembut. hehe

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網