Followers

Thursday, April 29, 2010

Tolong terangkan boleh tak?

Salam.

First of all, I nak ucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham Adik Aminulrasyid Amzah yang meninggal ditembak polis beberapa hari lalu. So, ada sesiapa yang tahu kisah sebenar pasal kejadian yang menimpa adik ni? I memang tak tau yang mana satu betul yang mana satu salah. Banyak sangat versi kisah adik ni. Yang penting, I memang simpati dengan dia.

Yang kedua, I nak tanya semua readers blog ni. Kalau ada yang baca la blog merepek ni. Haha. Macam ni, kalau kita sedang memandu, then kita dengar ada siren ambulans, sedangkan lampu tengah merah, kita kena langgar je lampu merah tu atau kita tunggu sampai hijau? Kalau kita langgar sebab kecemasan tu, then kita kena saman lak, macam mana? Setahu I, masa belajar memandu dulu dia tak ajar pun. Huhu.

So, I nak tanya daripada semua readers. Tolong bagi jawapan boleh? Mekasih. ^______^

6 comments:

Pensel Kontot said...

erm langgar je lampu merah tuh....

aku pn br tahu lepas dgr hotfm

hajarus said...

a'ah langgar jer lampu merah tu sebab kereta2 lain dr arah lain akan faham sebab ade bunyi siren...

fatin shahar :) said...

yaaaaaa...langgar je lampu merah tu :)))

btw,, mmg xpatot la budak tu kene tembak kan??? *gerammmmmmm*

p.s: follower terbaru awak :)

Adeqq said...

pensel kontot:-

heh. tu yg aku musykil. karang aku langgar kene saman.

Adeqq said...

hajarus:-

tu la kak hajar. tapi kalu kene saman kak?

Adeqq said...

fatin shahar:-

hey yaaa! baru follow ek. mekasehhh~
urm, pening2. x tau mane betol mane salah. ahaha