Followers

Wednesday, September 1, 2010

OPS SIKAP kembali lagi ^___^

Salam.

Hari ni diari tukang cakap agak memenatkan. Penuh dengan kelas. Tapi, bukan tu yang I nak cakap. Ni, nak beritahu pada semua rakyat Malaysia, OPS SIKAP DAH MULA!!!~ HEHE.

Semoga kemalangan jalan raya akan berkurangan dengan adanya OPS SIKAP yang mula awal ni. Bukan apa, sekarang ni, kemalangan selalu sangat berlaku. Nak kata kerana terlampau laju, kadang-kadang tak laju pun. Mungkin sikap pemandu tu sendiri. Yelah, cuba kita lihat, banyak sangat perkara yang tak sepatutnya dibuat semasa memandu, tapi dibuat juga. I ambil contoh diri I sendiri la. Perkara berikut I selalu buat. Bahaya sebenarnya!

1. Memandu sambil berSMS.
2. Memandu sambil bergayut di telefon (walaupun ada hands free)
3. Memandu tanpa memakai tali pinggang keledar (ni mesti ramai buat)
4. Memandu tapi minda fikir benda lain (well~ T___T)
5. Memandu sambil betulkan tudung. Oopsss~ HEHE

Tu la perkara yang I selalu buat yang ramai sangat marah. Bahaya! Ye, I tahu. Maafkan saya ye tuan tuan puan puan. HUHU.

Musim nak raya ni la mat rempit pun penuh di jalanraya. So, jangan sampai kejadian seperti di bawah ni menimpa anda semua. Renung renungkan dan selamat beramal~ ^___^

23 Ogos 2007

p/s: Berapa hari lagi nak beraya. Can't wait!!! Nak kad raya!

12 comments:

MOFASAD said...

seram!

hadiee said...

Mat rempit memang xpatut. Itu semua kerja gila. tp nasihat saya jangan pandang semua mat motor tu kaki rempit. kdg2 yg naik moto atas highway tu bukan sbb mereka mat rempit, sbb mereka xmampu. kalu depa mmpu ada duit sudah tntu naik kereta juga. ada sstgh kereta tu, bawak punya la laju sampai air hujan yg bertakung kt jalan simbah abis baju si mat motor. kes tu apa cer pulak? hoho. moral of the story is sama2 la kita pandu dengan berhemah. sama2 hormati antara satu sama lain. insyaAllah selamat semua.

p/s: Selamat pulang ke destinasi yg dituju. :D / maaf la agak membebel.

Lya Colours said...

berhati2 di jalan raya !!!
mulakan dgn bismillah weyh

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

wa pun selalu betulkan tudung masa tgh drive..

tapi cool je..


nge~~

black_mel said...

memandu sambil sms dibolehkan kalau terer..hehe..

chii said...

berhati hati..di jalan raya...huhuhuh...

adeqqqq..akak nak kad raya

maisyara Pot! Pot! said...

erk... takut lak dgr. T___T abg kedua ku selalu bawak laju. dh ler tahun ni balik kmpg dgn dia T____T

Azwa ^_^ said...

adeqq,

azwa gagal menghubungi adeqq..masuk voicemail..nk antar biskot nih

makdara TERDIVA said...

yg no 1 dgn no 2 tu paling annoying..heh!

fara said...

wah. adeqq sempat betolkan tudong mase memandu!
ade kwn frh bole siapkan susu botol utk anak die mase drive.
gilos kan! :P

six.september =_= said...

hati2 memandu :)

aLy said...

hati2 duduk sebelah pemandu ;p