Followers

Monday, September 27, 2010

Siapa Harus Disalahkan?

Salam.

Kelmarin ke Setiawangsa.

Balik dari Setiawangsa, Federal Highway JAMMED!


Semalam ke PJ.

Balik nak lalu Federal Highway.

JAMMED!

Tanpa ragu, belok kenderaan dengan cara yang agak merbahaya, masuk highway SPRINT!

TAK JAMMED! YAY! ^___^

tapi...




BANYAK TOL! TAK YAY! T___T



Haha. Gedik kan si tukang cakap ni? Nak buat macam mana. Memang dah dijadikan sebegini rupa. Tanpa ragu, saya lah yang si gedik itu, sila berkenalan! =P
Dalam kereta semalam, bersama anak sedara, melayan segala lagu di Hitz, Fly, Hot and Era. Semua pun best. Bagus. tiba-tiba, dekat salah sebuah stesyen radio tu, ada tentang kenakan orang. Macam panggilan palsu la. Tapi, dia kenakan dalam Bahasa Inggeris, dan orang yang dikenakan tu pastilah orang yang memang tak pandai berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. Pernah dengar? Tahu radio mana? Diam-diam sudah! =P

Nak dijadikan cerita, pihak radio ni menelefon seorang guru sekolah. Mereka menyamar sebagai pekerja di KL Tower. Cikgu ni pula nak bawa anak murid pergi melawat KL Tower. Berikut merupakan sedikit dialog yang diambil:

Penyamar: I'm calling from KL Tower Office. About the charging fees for your student, they need to add extra RM10 per person.
Cikgu: Eh, Cannot! The parents is not rich. They only 'penoreh getah'.
Penyamar: What is that? I can't understand.
Cikgu: Getah la. Rubber rubber. Toreh rubber.

See? Ada 2 pernyataan yang boleh disimpulkan;
1. Tak baik la malukan orang macam ni. ISH!
2. Ada parents akan mula tak mempercayai kredibiliti guru.

So, siapa harus disalahkan? Renung-renungkan~ ^__^


p/s: Jemputan kenduri kahwin 10.10.10 ada 6!!!

18 comments:

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

toreh rubber?
owh, i can speak english a little little..

sian cikgu tu..kene g amik kelas bhas iggris la..aku yg keje swasta ni pun rasa leh speaking lg bgus dr cgu yg keje kerajaan tu..




























kl letcurer speaking mesti lg power kan??

off course lah!


haha!

De'din said...

kesian cikgu tu !
kalo nak speaking..
speaking lh ngan lec..
hehe

aLy said...

macam dah jadi trend
sentiasa ada pihak yg suka membahan kekurangan pihak lain

seronok agaknya memalukan orang dan gelak sakan

si kosong said...

itu radio stesen bodoh..

maisyara Pot! Pot! said...

kesian cikgu tu. hahaha. kena belajar lebih sikit lagi ler. xD

Azwa ^_^ said...

azwa dgr tu..cm siot jer...kesian giler..tp cikgu tu patut mulakan langkah seterusnye..blajar bahasa inggeris... tol tk??

fara said...

alahai. cian cikgu tu.
macam bole agak je stesen mane ni.
hehe :)

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

hahahaha..
asal wa tak dgr siaran radio mcm tu...

toreh kepala kamen pun sedap ni..

Adeqq said...

owh, a little2 eh? bagus2. hehehe. ala, lecturer biase je la. xde beza pon. xdela berabuk pon. berserdak je. hahaha

Adeqq said...

De'din:-

Lecturer pon tak semua terer speaking. hehehe

Adeqq said...

aLy:-

biaselah. nak buat macam mane. ragam manusia...

Adeqq said...

si kosong:-

agree!

Adeqq said...

maisyara:-

tu la. harus belajar lebey sket~

Adeqq said...

Azwa:-

Haaa. dengar kan? Siot kan? tapi betol, cikgu tu kene blaja bahasa inggeris.

Adeqq said...

Azwa:-

Haaa. dengar kan? Siot kan? tapi betol, cikgu tu kene blaja bahasa inggeris.

Adeqq said...

fara:-

huhuhu. tau pon. kesian kn? hehe.. diam2~ =p

Adeqq said...

Alvin:-

alaaa, lu dengar IKIM je kan? Wa faham. HEHEHE.

Kesian kepala dia! HUHUHUHU

Firol said...

bukan semua cikgu cikgu bi....