Followers

Thursday, October 21, 2010

Beberapa Hari Yang Lalu...


Salam.

Pernah ada pengalaman menduduki peperiksaan? Boring tak? 3 jam nak buat apa? Jawab soalan? Kalau tak dapat jawab? HAHA. Cuba fikir pula perasaan tukang jaga exam. Bukan lagi boring ke? YA! Itulah jawapannya! Sangat BORING. Jalan sana, jalan sini. Kalau tak ada student angkat tangan, kita buat apa? Tengok sahaja lah kan? HAISHHH~

Oleh yang demikian, kalau ada di antara anda yang mengalami nasib serupa, boleh cuba langkah berikut. Percayalah. Ia berkesan!

1. Berlagak garang. Contohnya, kalau student bukak kertas soalan sebelum dibenarkan, JELING student tu dan cakap, "Siapa suruh bukak?" Kalau student tu reply, "Berlagak nya cik tu" Anda boleh jawab, "Awak ada masalah ke kalau saya berlagak?" HAHAHA

2. Muka ketat. Contohnya, kalau student anda senyum-senyum, buat tak nampak je. Maintain muka ketat. Nanti mereka akan kata, "Senyumlah sikit cik. Tak baik masam-masam." So, anda boleh jawab, "Biarlah. Muka saya." HEHEHE

3. Berlagak POYO. Contohnya, kalau student dalam masa sejam da siap nak hantar, anda boleh cakap macam ni, "Awak rasa awak hantar awal ni dapat A ke?" Confirm dia akan panas. Lepas tu dia akan cakap, "Tak jadilah cik. Jap lagi saya hantar." So, sila jawab dengan poyo, "Hah! Bagus. Kalau rasa nak kena halau hantar lah awal-awal lagi." HAHAHA

4. Kacau students. Ini memang menarik. Contohnya, kalau student angkat tangan, anda pandang je muka dia lepas tu dengan nada berlagak sila cakap, "Pehal? Nak gaduh ke?" Atau, kalau mereka angkat tangan cakap nak tali untuk ikat kertas, anda cakap macam ni, "Lain kali bawak la tali rafia. Senang." HAHAHA

Amacam? Menarik tak? Cubalah! Pasti hilang boring. HEHEHE.


p/s: Tak sabar menanti detik umur meningkat! ^___^

6 comments:

Mieza vs Rory said...

mmg buhsan jge exam....rse cm nganggu diorg lak bile lalu lalang kt sbelah...tpi klu x ronda2 kena marh ngn chief invigilator plak...

Lya Colours said...

huh masa exam dulu, kalau paper yg 3jam tuh and siap x sampai 3 jam, sy mmg x kan kuar awal la
sbb mcm malu je, bila bangun mesti sume org pandang
hahaha
so tgu je la sampai masa abis
sob sob ~ ~

fara said...

HAHA frh pon pena jage exam gak.
tp dlm dua jam je.

mmg best lah tips2 ni! ngahaha :D

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

pergh...kejam gile..

tambah 1 lg..

KALAU STUDENT PANGGIL DENGAN PANGGILAN "KAK" : cth, "kak..nk antar kertas jwpn"

ko blh ckp "sape kak??bile masa sy kawen ngn abg awak??"

ataupun,

"bile masa ayah awk kawen ngn mak saya, nk pggl akak2 ni?"

best kan..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

ade lg..

kl ade student punye alatulis jatuh ke..die angkat tgn mntak tlg amik, ko leh ckp "xkan tlg amik tlg saja kot..masuk tandas pun bayar skg.."

beautiful_rose said...

okay itu mmg bosan aku pernah ada pengalaman menjaga studnt exam.paling boring bila kena jaga 40org student dlm 1 bilik sorg2.

kalo ade mber bole gak la nak sok sek sok sek.kalo sorang2? mengantuk ler jawabnye...jln terbaik hilangkan mengantuk,layan game kt hp =p