Followers

Monday, October 11, 2010

Yang Mana Satu?

Salam.

Semakin hari semakin bahagia.
Semakin hari semakin tersenyum.

Ah, entah esok entah lusa, mampu lagikah senyum?

Selagi masih tersenyum ni, mahu ukirkan sedikit kegembiraan dalam blog ni. Semakin hari semakin kelam kan? Bosan! HAHAHA.

Ha, malam semalam ayah tanya. "Taknak beli rumah ke?" Dalam hati, memang ada niat nak beli. Hari tu pun ada kawan bagi idea beli rumah instead of tukar kereta. Macam lagi better kan?

So, mana lebih baik sebenarnya?

1. Beli rumah
2. Beli kereta
3. Beli emas
4. Beli tanah

Erm. For future, macam-macam kena fikir kan?
Rasa macam muda lagi. =P

Semoga sentiasa dipermudahkan!



p/s: mahu idea dari kamu semua! i'm waiting!

21 comments:

aNis aMirAh said...

emas? no no no. kalau mak2 mesti utamakan emas. hehe.
rasa2 for future, rumah is the most important compared to others.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

beli rumah ngn tanah!!!

aset kan

bile jual balik rege makin naik...kot2 la tb2 kerajaan nk beli tanah ko ke kan..wat projek lebuhraya dr JB ke btg bejuntai ke...untung tu..leh wat duit oooooooo....

kl beli rumah, smntara nk tgu ko dudk situ lepas kawen, leh sewa dl..kl bulan2 ko byr 500, dpt sewa kt org dalam 300 jd la..mknanya ko byr 200 je utk rumah tu..huhu...

kl emas, rege xmenentu..kejap naik kejap turun..tp tanah ngn uma makin lama makin naik..lg2 ko pegawai kerajaan kan..ade loan perumahan..loan rumah utk kerajaan die punye bunga 4% je..xmcm kami pekerja swasta yg ikut ekonomi..kl ekonomi down, murah la skit...tp nmpak gaya ekonomi makin lama makin naik...kesian kami yg pekerja sektor swasta

tb2 terwat entry pulak kt sini.hahahaha

Ermalina said...

kalau dah ade kete wat pe beli lg.. beli la rumah...
muda2 da beli umah.. huhuhuu.. kawin dlu lah hehe :D

aLy said...

stiap kali kelas, ustaz kate, "kamu kena beli emas." itu le ayat yg memang akan kluar slalu..

Lya Colours said...

kawen !!

haha menjawap soklan x ?

beautiful_rose said...

beli rumah @ tanah lebih baik.kalau beli kereta tapi tak ada rumah,tak kan nak tido dalam kereta pula.nak sewa rumah,sampai bila kan..baik beli rumah @ tanah.kurang2 itulah harta untuk masa2 hari tua.

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

:)

setuju dgn kamen!!

like~~

¶A.K.I¶ said...

pjg komen si kamen!

hye kamen~~

uhh2~~
ramai yg xtaw emas itu berharga dan sentiasa naek. tapi emas betul2 emas. means jongkong emas kecik. macam loket di rantai.

andai tanah dan rumah sudah dicapai... emas boleh dijadikan salah satu cara utk kembangkan ekonomi diri. ^_^

wong ah ian said...

30% untuk emas..
40% untuk rumah..
30% untuk tanah..

aku malas nak explen..

Sesumpah said...

wua optimis! bagus :D

Adeqq said...

aNis AmirAh:-

yup. akak pon pk camtu. Thanks!

Adeqq said...

Kamen:-

Waahh! Panjang!

Ye, baiklah. Akan pertimbangkan cadangan2 bernas itu. mekaseh!

Adeqq said...

Kak Erma:-

Urm. tulah. nafsu org mude mengade. HAHA. Kene pikir dari skang kak. bole ikat panjang kan kalu beli mude2.

Adeqq said...

aLy:-

owh. Ustaz pesan mcm tu eh? HEHE. Tanks!

Adeqq said...

Lya Kaler Kaler:-

Ko nih kan! Kawen je tau! hAHHA

Adeqq said...

beautiful_rose:-

thanks a lot! betul gak kan? Kene fikir hari mendatang kan? hehe. tanks sgt2!

Adeqq said...

Jack Alvin:-

Owh. I pon like jugak~ ^___^

Adeqq said...

aki:-

hang pon setuju eh? yes! InsyaAllah perlu fikir masak2 nih!

Adeqq said...

Ian:-

Ko pon x sokong aku beli kete eh? HAHA. Yelaa. Tau. Ok, aku tolak siap2 kete tu dari list~ hHEHE

Adeqq said...

Sesumpah:-

Hiks~ Mekasehh!

De'din said...

rumah
tanah
kereta
emas

susunan dedin