Followers

Thursday, October 7, 2010

Senyuman Manis seringkali disalah erti T___T

Salam.

Menghampiri musim Final Exam. Bukan student je pening. Tukang cakap bertambah tambah pening. Semoga semua dapat menjawab dengan baik. Haih~ T___T

Life is full with surprises! Kan? Kalau hari ni kau bahagia, kau pasti esok kau masih terus bahagia? Tanpa memohon doa pada DIA, kau pasti ke hidup kau gembira sentiasa? I admit, life sangat mencabar ketika ini. Dan di saat I menaip entry ni, air mata sedang meleleh tanpa henti. Berfikir di mana silap diri, di mana kekurangan diri. Sehingga dituduh tak menghargai. Maaf. I memang kurang pandai nak tunjuk cara nak hargai. Maaf Maaf Maaf.

Itu lah kita manusia. Selalu mohon maaf di saat dah terlambat. Ye, itu saya. Saya tahu. Huuuu~

Ok, cukuplah isu airmata. Semalam ada terbaca dalam sebuah blog ni, "Kalau nak makan sedap, kena lah berkorban duit sikit, tempat kalau jauh nak kena isi minyak kereta. Macam Cinta." Wah! Pandai dia kaitkan makan dengan cinta. Ai Like!

Eh, lapar! Nak berbuka apa ye? Sandwich jom! Like like like~

Apa kaitan dengan tajuk entri? HEHE. Entah. Baru perasan. Takpelah. Anggap saja ada kaitan ye. ^___^



p/s: 43:67. InsyaAllah kamu boleh! Thanks pada yang memberi~

10 comments:

De'din said...

dekat2 final ni mmg pressure kan !

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

insyAllah..
semua yg terbaik utk hari esok milik lu...


amin...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

brp kali da aku ckp, kl bebuka makan nasik

degil!











ape kene komen aku ngn entry tu?
ntah, anggap saja xde kaitan ye

fara said...

klo arini mendung, tandenye esok ade pelangi kan!

AJ Nismihan said...

selagi kamu mahu susun bunga-bunga yang berkecai menjadi pelangi yang menerang jalan-jalan di denai,
buat lah.

kalau pun yang lain hanya datang pijak dan gagal mengesan hadir kamu disitu; selagi ikhlas teruskan saja.

mungkin yang dihajat orang lain, adalah lain,
dan yang kita mampu bimbitkan pada jemari tangan kita adalah lain,
maka, selagi apa yang kita kejap pegang itu cukup rasanya terhabis baik daya kita; sudahlah.

kalau yang lain masih panjang jauh; bersyukur saja.
kenapa?
paling2tidak, kita menghargai wujudnya daya dan kita di dunia.
kalau yang lain tak nampak ,mungkin bukan rezeki kita lagi; buat ketika ini.

boleh begitu adeqq?

Adeqq said...

De'din:-

ha'ah. sangat! =)

Adeqq said...

Jack Alvin:-

Amiin. InsyaAllah. Thanks~ =)

Adeqq said...

Kamen:-

tanks. buat aku gelak. HAHA. ko mmg sewel!

Adeqq said...

fara:-

yeah! keep praying. love u!

Adeqq said...

AJ:-

Salam.

Thanks sahabat. Sudah habis daya agaknya aku merintih. Mungkin Allah mahu uji lagi. belum ketemu yang benar di hati. Kadangkala perit tapi terpaksa telan.

Cuma, sejak dua menjak, sejak memahami 43:67, sejuk sikit hati ni. InsyaAllah. Akan bertambah sejuk lagi dengan komen2 kamu semua.

Betul tu. Belum rezeki aku kan? =)