Followers

Tuesday, August 3, 2010

J A T U H

Salam.

Sangat teruja hendak melampiaskan kata-kata dekat blog ni. Dek kerana kekangan masa yang sangat mencemburui, I harungi jua. Tetap nak tepek sesuatu untuk blog usang ini.

Cinta tu apa? C I N T A = L O V E ~ Cinta tu adalah sesuatu yang lahir dari hati dan mengikat kata sayang. Ibarat mandi tak kenyang, makan tak basah. Eh, salah? HEHE. Ok, sila serius. Pernah jatuh cinta? Secara jujurnya, I tak pernah jatuh CINTA. I hanya jatuh Sayang. Mungkin CINTA tu ALLAH akan turunkan bila mana I berjumpa dengan si pemegang tulang rusuk I kot? CINTA pada ALLAH itu wajib. Lakukan suruhannya, tinggalkan larangannya, lakukan yang sunat untukNYA.

Kalau CINTA pada ibu bapa, hargai mereka, kasihi mereka, jaga mereka. Kalau pada seseorang yang istimewa? Entahlah. Hati I kosong. Memang I tak nafikan, I ada menyayangi seseorang. Namun, I tak pasti, itu kah CINTA HATI I nanti?

I pernah menyayangi orang sehingga I JATUH! Kejatuhan yang bukan sedikit, yang membuatkan I serik nak bercinta. Secara jujurnya, I ANTI LELAKI SATU MASA DULU. Sampailah seseorang bukak mata I, tarik I perlahan-lahan untuk kembali kepada normal. Namun, dia tinggalkan I sekarang.

I bersyukur, Allah datangkan seseorang buat I bahagia kini. Tapi, tak boleh berharap! Jodoh di tangan TUHAN. Ikut je Flow yang ALLAH dah buat. InsyaAllah, kebahagiaan milik kita hendaknya. Tiba-tiba nak nyanyi lagu ni.

Saat Indah Bermula...
Terasa Bahagia...
Cinta Yang Lama Terhenti,
Berputik Kembali...
Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua...

Tiada Yang Dapat Menghalangnya
Kita Berdua Terus Bercinta,
Selamanya...
I Cant Live..
I Cant Living Without You Oh Baby
Just Only You That My Love..
With Love...

Hanya Kau Ku Miliki,
Yang Tiada Ganti...
Bukan Mimpi Sudah Pasti,
Jiwaku Berseri...
Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua....

Sesiapa yang nak lagu ni, sila ambil. Anggap I bagi. HEHE.

p/s: Masih mencari CINTA. Anyone? ^___^

32 comments:

lumut said...

kalau berani bercinta kene berani tanggung sakitnya cinta...

"ikut flow"...

aku pernah cakap tu dekat diri aku...
all the best adeqq..=)

SZ said...

tiba2 rasa nak nyanyi lagu ada apa dgn cinta. adehhh..

xpon lagu Tuhan berikan aku cinta.. adeh..

nak up sikit, rasa nak nyanyi lagu jepun tajuk "soba ni iru ne".


wooot!!

SZ said...

ala, komen kena approve dulu kah.

adusss..

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

owh
entry ber"genre" jiwang kali ini
cinta..em..

aku pun xtau ape yg aku rasa skg ni.huhuhu..

separuh sudah hampir kosong..

cinta???huh

cinta itu hak DIA..stuju sama bon alvin

alvin takda umah harga 8juta said...

yes...
wa first..


wa suka ayat lu.."jatuh sayang."
sbb jatuh syg tu bermakna lu lebey berhati2 sebelum lu temui ceritera-chenta hidup lu..
wa rasa kat blog lu ni la,pertama kali wa temui ayat "jatuh sayang"..
jd bak kata doktor nain dr london...syg la kpd yg betul2 syg..
hargai setiap masa kehadiran syg tu..itu sgt bermakna pd yg disayang dan ug disyg pasti menghargai si penyayang..

AJ Nismihan said...

you will only know it when there is "kuch-kuch hota hai"

I do care about thousand of people.
I do miss all of them too.
But, when it come to love, a personal love; then my target become one. One family :)

sayang itu bagai-bagai.
kasih itu juga bagai-bagai.
asal pandai susun dan atur atas jalan lurus hidup, insya'Allah tak ada yang terabai.

Jodoh itu ada; tunggu saja dalam pencarian kamu. Oh, bukan maksud aku dengan berlaku kaku dan senyap; tapi tunggu dengan mencari tanpa pengharapan. sebab mengharap itu mengundang rasa punah. Biar ia datang sendiri kan :)

Lya Colours said...

nak cari cinta
tapi jumpa cinta yang salah
aisehhh

Fara said...

Adeqq,
jgn pena putus asa dgn seorg lelaki.
sbb tak sume org sama kan...

seseorg tu sape?
btau cpt! ahaks.

:)

Adeqq said...

Lumut:-

yup. kene berani ambil risiko. kan? ikot flow je kan senang... ^___^

Adeqq said...

SZ:-

2 lagu tu macam tahu. Lagu jepun tu maksud die ape? send emel pliss lagu tu! HAHAH

Adeqq said...

SZ:-

owh da jumpe! I'm By Your Side eh? HEHE.

harus la approve dulu. HEHE

Adeqq said...

xtionkamen:-

kenapa separuh sudah kosong? tak baik tau.

yup. CINTA itu hak DIA~ =)

Adeqq said...

Alvin:-

maaf. lu bukan fes! HAHAHA.
yup. syg la pada yang betul2 sayang. sebab, kalau kita nak harapkan org yg kite sayang je, die x sayang kite, x best jugak kan?

^___^

Adeqq said...

AJ:-

hurm. Manusia AJ. Kadang2 penuh dengan sifat kurang sabar, gelojof, mudah sedih bila tiada cinta. Namun, harus kuatkan hati.

betul kata kamu. Cari cinta tanpa PENGHARAPAN. Bila berharap, tapi x dapat, SAKIT!

InsyaAllah. Sama-sama kita mengingatkan antara satu sama lain. Tanks for the thoughts!

Adeqq said...

Lya:-

huh! BETOL BETOL BETOL!
sebab tu la, takyah cari. tunggu je org dtg meminang. bole? HAHAHA

fndrocka said...

lagu apa tu..boleh jadi tema untuk blog ni - ceritera chenta

Adeqq said...

Fara:-

InsyaAllah. x putus asa. HEHE.

U sorg je perasaan oke. HEHE. ade la. nanti I story. tunggguuuuu ^___^

Adeqq said...

fndrocka:-

hehehe. lagu CINTA GILA. Takla, blog ni ada lagu lain. Nanti kite letak k. ^___^

Faarihin said...

cinta? saya pun tak pernah jatuh cinta.. jatuh sayang adalah.. tapi itu pun penuh dengan paksaan dan kepura-puraan.. bila teringat balik.. kelakar aje.. huhuhu..

pasti ada yang mencintai akak dengan setulus hati dia nanti.. (^__^)

maisyara Pot! Pot! said...

cinta? macam tak ada dalam diri ni. sayang? tak yah cakap. semua orang ku sayang. <- ayat tak leh blah. kikiki.. xD

alvin takda umah harga 8juta said...

hoi

alvin takda umah harga 8juta said...

lempang la

wong ah ian said...

cinta...cinta...cinta...owh ko dah jatuh cinta sama itu anon kah?..haha

Frodo Baggins said...

wa boleh jatuh cinta berkali2
ok berd mmg gila seks ...


>>___<<

Frodo Baggins said...

tp x kalah ngan ianonani
siap kata ... "lu dah ada separuh my heart yg clean n suci" ambikkkk ... syahdu kan. baca ayat ni pun dah rasa lemah kepala n kepala yg seumpamanya ...


hail ian!!!

wong ah ian said...

aku x salahkan mereka yg jatuh pada aku..pundek kau frodo!..

alvin takda umah harga 8juta said...

pergghhh...
ian..kat sini kau ngan budak london tu mencharut..
sungguh tak supan k..


hai budak london..cinta mu si "J" bukan nama sebenar sihatkah??


J??

bukan JIAN k..JARIT pun bukan..

Adeqq said...

Faarihin:-

InsyaAllah. Doakan je ye. ^___^

Adeqq said...

Maisyara:-

ko sayang semua org? NAPE NAPE? hahaha

Adeqq said...

Ian:-

pehal lak wa nak jatuh chenta same ANON? Pelissssssssssssssss laa. HAHAHA

Adeqq said...

Frodo:-

wahh! Hebat ko jatuh berkali-kali. TAHNIAH!~

Firol said...

bagi i la ni