Followers

Monday, July 12, 2010

Rasa Macam Pemain Antarabangsa

Salam.

Walaupun bersengkang mata menyaksikan perlawanan bola Holland yang hebat menentang Spain yang poyo, kelas pagi ini tetap kena teruskan. Tepat jam 8.15 pagi, dengan keadaan diri yang belum boleh menerima kemenangan Spain, kaki dihayun melangkah sopan ke dewan kuliah yang mampu memuatkan seramai 120 orang. Kenapa mereka beri I dewan kuliah ni? Student subjek ni hanya 36 orang! Bagi la I kelas yang comel sikit. HUHU.

Kaki yang dihayun akhirnya terhenti depan dewan kuliah. Melangkah ke dalam dengan begitu yakin tak tersilap kelas. Terpandang wajah student yang tersengih-sengih. Confirm tak silap kelas. Mengajar subjek FALSAFAH PENDIDIKAN buat I rasa macam sangat kerdil. Masa I study dulu, subjek ni diajar dalam English oleh seorang Prof. Dr. I ni, title pun tak ada, umur baru nak masuk 23. Cabaran!

Subjek ni sangat susah. Terlalu banyak teori, terlalu banyak yang perlu difahamkan. Silap-silap, dengan I sekali tak faham. HAHA. Bayangkan, teori individu sahaja ada lebih kurang 10, teori bebas ada lebih kurang 5, teori-teori lain lagi. Setiap satu pastinya ada pecahan. I terfikir nak suruh student je present, I tengok je. Boleh tak? HAHA. Ok, jangan buat pasal.

Dengan yakin, I meletakkan handbag, beg kecil berisi marker yang banyak beserta stationary yang lain. Tiba-tiba, seorang student tegur,

“Cik, nak pergi main bola ke? Sedih Holland kalah la tu.” Seraya menjeling ke arah kasut I.

“High heels saya hilang lah!” Ketawa memenuhi ruang dewan kuliah.

Hampeh. Macam mana boleh tak perasan yang I pakai sport shoes dengan baju kurung! Rasa macam pemain antarabangsa dah!

38 comments:

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hahahahaha...
asl cgu xpakai trompah je..kan nmpak lg sweet gitu
hehe..

baju kurung ngn sport shoes?em...aku x rasa cm kene sgt.hehe.

nk aku jd pereka fesyen cgu ke?hehehehe

miEz haNeM said...

hehhehe,,,sweet

yusuf mujahidin ™ said...

hahaha...semgt berbola bola punye psl..

holland dh kalah..sila trime hakikat ye.

hehe
jg diri

Adeqq said...

xtionkamen:-

aku x sedar la! ish2. mamai gile pagi tadi. semangat bola pon ye gak. hahahaha

Adeqq said...

miez hanem:-

hiks. mekaseh!

Adeqq said...

yusuf:-

ye. semangat bola! haha. x perasan sebenarnya. seriyes.

takleh terima la. ish!

Farid MOFASAD said...

keh keh keh


hehehehehe







ppppprrrrrruuuutttttttt







>>_____<<

Fara said...

huhu~
dh mcm dak skola plak.
paki kasot sukan ngan baju kurung.

;)

cik pingu said...

:)) hahaa

~me azue~ said...

must b cute la..;) sport shoes kaler pe cik? ngeh3!!;)sedondon x?

Adeqq said...

Farid:-

ape gelak2? huh!

Adeqq said...

Fara:-

tu laa, mmg x sedar. adehh!

Adeqq said...

pingu:-

takyah laaa gelak! hahaha

Adeqq said...

me azue:-

hehehe. cute ke? adess.
kaler pink hitam. hehehe. maluuuuu!

alvin takda umah harga 8juta said...

sempoi gila lu..
wa tamau gelak..
sbb wa rasa wa penah dgr cerita ni dr makhluk busuk..
sama je jalan cerita lu..
so..
wa tak gelak..

u see..
wa tak gelak!!!



nge!!!!.....



tapi wa harap..esok cuba lu try pakai kasut pua chu kang kaler kunin ngan baju kurung kaler oren..
mesti nampak lebey holland yokkk.....



wa semangat komen..


peruttttttt~~~~kata farid tanda kentut...

StingRay said...

boleh tahan jugak mamai ko ni.

haha..

Adeqq said...

alvin:-

hampeh lu!
si gile seni! bajet! benci!
apesal lu gelak!

lu ingat wa ni org kuning ke nk pakai camtu? huh!

AJ Nismihan said...

Take it as simple ice breaking, supaya budak-budak fresh sikit pagi-pagi.

hehe

tapi, kalau dah tentu aku yang dok dalam kelas tuh, aku pun gelakkan hang.

anyway, kalau dah kelas yang gila dengan teori nih, kena buat pengajaran cara two-way communication. banyakkan games. peta minda. grouping session. discussion on issue and so on. Buat happening sikit. kalau kita sendiri down, budak2lagi senang nak dapat sindrom nih kan. so cheer up before you cheer your life up!

hehe

Adeqq said...

Stingray:-

hahaha. betul! aku sangat tak sedar. malu beb!

Adeqq said...

AJ:-

ko pon nk gelakkan aku? HUUUU!~
aku mmg mamai. MALU beb. haha

urm. tau xpe. mmg kene wat banyak communication. sbb kalau tak, sangat lah bosan. dah ngantukk!

ZZZZzzzzzzzZZzz!~

hehe. tanks!

eniey yusoff said...

haha. lawak kot.
tapi yg pasti final match smalam mmg agak menduke citekan larhhhh..
uwaaaaaaaaa.. sedih2. i siap berkabung pakai baju n kasut kaler oren lagi pergi kelas .. hakhak

AJ Nismihan said...

ala gelak ja. bukan nak malukan hang pun. hidup ni kena happy2kan.
i know, you can get the humour on it, rite :)

so, hari nih nak pakai kasut sukan lagi tak?

hehe

Adeqq said...

eniey:-

wah! siap berkabung baju oren! hahaha

Adeqq said...

AJ:-

hiks! yup. x kisah pon. dah tak malu dah. HEHE.

arini no sport shoes, no high heels. today flat shoes! HEHE

^___^

Mieza vs Rory said...

hahaha..seb bek aku x jd ank murid hang..klu x aku mmg gelak kaw2 punyer...wakakaakkakakaa

Adeqq said...

Mieza:-

ko pon same je! HOHO~
gelak sikit2 suda laa!

Pelat said...

lu pengajar kat mana?
gua mengajar dekat tadika je...
diorang bahan gua gua tembak je.
senang

maisyara Pot! Pot! said...

hahahahahaha.... cover malu terbaik. :)



















* adekah aku beru pertama kali menconteng2 dekat comment mu ni? :)

Adeqq said...

Pelat:-

erk. mengajar mane? rahsia bole? hahaha

Adeqq said...

maisyara:-

Cover kene baeekk punye. huhuhu
xpernah lg rasenye u drop komen. huhuhuhu ^____^

Pelat said...

lu rahsia..
gua pun rahsia...






tamat

malyna said...

HAHA. siriuss kelakar kih3 XD

De'din said...

teori kan best..
lagi sng dari kira2..

Pensel Kontot said...

adeqq, ko dah jd lecturer kew?
hebat lah ko...patutlah smbung blaja...hehehe

Adeqq said...

Pelat:-

oke, kita same2 berahsia. ^___^

Adeqq said...

malyna:-

oke, gelaklah! haha

Adeqq said...

De'din:-

best? kira-kira lah lg besttttt!!!~

Adeqq said...

Pensel kontot:-

Ala, biase2 je la. hehehe ^___^