Followers

Wednesday, July 7, 2010

Indahnya!

Salam.

Oke, mood I da stabil! Sangat teruja nak berkongsi cerita dengan kamu kamu semua! Masih ingatkah semua dengan entry INI? Ala, entry tahun baru. My Wishlist kononnya. HEHE.

Ingat ni?

Untuk tahun 2010, list berikut I akan cuba capai!!!
  • Nak jadi seorang pendidik
  • Nak sambar DSLR
  • Beli gitar baru. Gitar lama dah bagi anak sedara
  • Nak jumpa kawan blogger especially Ms. Independant!
  • Rajin letak gambar sendiri dalam blog (Eh, macam boleh abaikan yang ini =p)
  • Nak cari jodoh??? Tetttt!!!~
  • Nak..... (Ada banyak lagi. Tak dapat nak listkan)
Itu wishlist I untuk tahun ni. Yang point pertama dan ketiga tu, I dah dapat! Alhamdulillah! I sekarang sudah bergelar LECTURER! Alhamdulillah sangat! =)

Tadi sudah mula masuk kelas. Macam mana la agaknya rupa I dalam kelas kan? HAHA. Mungkin macam ni kot?

OH! INI SANGAT GANAS!!!

Mungkin I baik macam dalam gambar atas ni kot? HEHE. Apapun, terima kasih kepada yang telah mendoakan I. Sangat berterima kasih. Dalam usia 22 tahun setengah ni, I dah dapat! Alhamdulillah!

Lagi satu, I nak promote dekat semua seantero dunia! Mari jengah blog ini beramai-ramai!
Klik pada gambar oke!


Jengah tau! Mari bersama imarahkan blog ini. Klik je. Eh, macam sudah lama tak berkongsi lirik kan? Nah! Pernah dengar lagu ini?

Sememangnya aku rindukan
Kedamaian ini kekal
Menempuh hari-hari lalu
Dengan satu belaian
Kasih sayang dijunjung di kepala
Mengatasi segala yang dijuang

Sebenarnya hidup disini
Arahnya berlainan
Menunggu giliran tiba
Entah bilakah masanya
Selagi nafas terlekat di rongga
Selagi langkah terus diperjalanan

Manusia punya hakikat
Punya akal dan fikiran
Melebihi kejadian ciptaan Yang Maha Esa
Kejujuran pada diri sendiri
Untuk apa dipersembahkan kepada

Mereka yang tak punya perasaan
Kita ada nilai tersendiri
Biarkan mereka yang tersasul
Berkata ego menepuk dada

Semangat disimpan selagi ada
Kesempatan hidup bersama
Apalah ada pada keindahan
Jika jiwa kita meronta-ronta

Nilaikan lagu ini. Cari maksud tersirat yang I cuba bagi. Indahnya hidup ini! Jika sahabat ada disisi. Terima kasih sahabat! Kepada semua blogger yang selalu hadir ke sini, nantikan contest sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelang tiba nanti.


p/s: HP dia hilang! Sedih! T___T

33 comments:

cik pingu said...

gud luck!


:)

hp org tersayang hilang kah? ngahaha~

Adeqq said...

pingu:-

mekaseh!
tersayang ke? Entahlah!~ T___T

alvin takda umah harga 8juta said...

mon..
kau apahal??
nak cari gaduh kah??


errr...
hp wa pun ilang mlm tadi..kebetulan kot hp dia yg lu maksudkan pun hilang..
mmg kesian la kan..

errr...
hai lecturer..
semoga lu bahagia dgn status baru tu..


tcare...jauhi binatang liar..


ada stori labah2 kat hp gua yang ilang tu..ishkkk....


lagu xpdc ni lu mesti hafal..n wa nak dgr la lu karok lagu ni kelak..

Farid MOFASAD said...

hp wa ilang


adakah?

cik pingu said...

mcm best je bergaduh.

amacam?

mahu gaduh?

Adeqq said...

alvin:-

hp lu ilang gak? sebok jek! urm, sedih dowh. wa plak sedeh lebih. dia ntah2 da beli hp baru. hahaha

wa hafal gak la. best!!~

takyah la gado ngan sabarimon. teruk la lu nih!

Adeqq said...

Farid:-

hp ko pon ilang ke? adesss~

Adeqq said...

pingu:-

hoi!
jgn gadoh kat sini oke.
hahahaha

Fara said...

blog sardin tu mcm menarek je!
nak polo lah.
Keep it up guys!

btw,
Adeqq, all da best in ur list.

:)

Lya Colours said...

best nye dah jadi lecturer
saya mintak x dapat2
xde rezeki lagi

alvin takda umah harga 8juta said...
This comment has been removed by the author.
alvin takda umah harga 8juta said...
This comment has been removed by the author.
alvin takda umah harga 8juta said...

weyhh pingut..
lu nak tunjuk ganas arr??
apa lu ingat wa tatot sama lu??
wa soh wa punya panda laut geget telinga lu baru lu tau!!

hidong kembang!

Adeqq said...

Fara:-

blog sardin tu, mengisahkan apa sahaja yang berlaku. simple, yet inspirational.

ade idea, leh share k. ^____^

Adeqq said...

Lya:-

amik course ape?
rileks, ade rezeki tu nanti k.

doa banyak2 ye. ^___^

Adeqq said...

alvin:-

lu nk gado ngan cik pingu ke, ngan lu punya panda ke, lu gi tempat lain k!

hisshhhh~

alvin takda umah harga 8juta said...

baik...
wa pergi....
selamat jalan semua..
wa cau..
jgn rindu gua..


sob~~sob~~

sonigonzales said...

ntah aper2 la diorg komen kat post ko nih.lari topik lgsung.aku xder pe nak komen, cuma nak cakap, keep on blogging.we need more teacher blogger around here.n aku hrp ko dpt kongsi pnglaman mngjar sbgai lecturer.looks interesting.coz aku guru skolah rendah.tp most of my fren ms univ dlu keje lecturer.so keep on blogging gurl.

sonigonzales said...
This comment has been removed by the author.
[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo...

pjg kan ooo aku


ko lecturer rupenye..

hye cikgu

so, mulai hari ni aku pggl ko cikgu secara rasminye

hye cikgu! :D

nasikputeh said...

hai lekcerer...

jgn lu wat lecture sini sudey..haha

lekcerer,ne de hp sy hilang la..

haha..

Farid MOFASAD said...

PPPPPPPPPRRRRRRRUUUUUUTTTTTTTTTTT

Faarihin said...

wah.. sudah jadi lec.. tahniah kak.. lepas ni leh sambar dslr... hehehe... (^__^)

Anonymous said...

hai..
nibelog awek farid ya,slmt berbahagia buat kalian..

Adeqq said...

alvin:-

jgn touching!
hahaha

Adeqq said...

soni:-

yeah!
i will.
tanks there~
^___^

lecturer lebey kurang cikgu je. hehehe

Adeqq said...

xtionkamen:-

hai pelajar!!!
hahahaha

Adeqq said...

nasikputeh:-

hohoho!
takde. aku x lecture la.
aku bersyarah je. hahaha

ish! hp ko ke? hahaha

Adeqq said...

Farid:-

pruuuuttttttttttttttttttttttt~

Adeqq said...

Faarihin:-

mekaseh.
hahaha.
boleh2.
kene kumpol byk2 dulu. hehehe

Adeqq said...

Anon:-

eh? awak salah orang.
maaf k.
selamat berkenalan!

=)

Pensel Kontot said...

SELAMAT MENJADI PENDIDIK

Ermalina said...

siapa miss independent kamu?