Followers

Tuesday, August 4, 2009

W I S H L I S T

salam. oke, today i nak share tentang 'my wishlist'. eh, taknak tau ke? ala, biarla i nak share. u all baca sahaja la. oke? jangan la klik pangkah di atas itu. not nice. baca sahaja walaupun rasa bosan hendak membaca kerana rasa bosan itu akan berubah kepada rasa bahagia apabila melihat gambar-gambar yang i sertakan bagi menarik minat u all semua hai panjangnya ayat well i memang suka buat ayat tanpa noktah as u all know me kan. fuh. sumpah penat mencipta ayat sebegitu. ok ok. kita akan mulakan dengan wishlist yang pertama.




oke, ingin memperkenalkan, 'Authentic Coach Carly Signature Patent'. first time tgk picture of this handbag, terus teruja. i nak. i nak. sambil membuat aksi melompat-lompat seperti kanak-kanak yang nak aiskrim. oh. teruja la. sebab rare. so, berminat sangat. ada sesiapa nak beri secara percuma? kecil tapak tangan, gunung everest i tadahkan. oke, next!


people, it's JIMMY CHOO HIGH HEELS! this is my second wishlist. memang ada la terasa kan nak pakai kasut Jimmy Choo. walaupun tahu, ianya macam susah je. tapi i tetap nak. i akan buktikan, one day, i akan kumpul juga duit untuk this high heels. my next wishlist.


okay, my third wishlist. IPHONE TOUCH! owh, sangat la berharap dapat memakai ini esok. eh, esok? mengapa gelojoh? sabar oke. hurm. mengapa suka iPhone ini? entah, memang sentiasa menghadap depan TV bila iklan ini keluar. suka la nak pakai iPhone. salah ke? siapa yang sudah memakai iPhone, sila jangan komen dan berlagak ye. i banned u nanti. hahaha. next.

dah ada high heels, nak flat shoes lagi? well, mestila kan. kalau nak bersiar-siar di park atau berjalan-jalan sehingga penat seperti window shopping itu, wajiblah mempunyai flat shoes. nak pakai heels jalan-jalan? sakitla kaki. eh, lupa pula. my forth wishlist, PURPLE FLAT SHOE! ada sesiapa nak belanja? silakan laaaaaaaaaaaaaa.


this is my favourite. STRAPLESS TRAFETTA LONG DRESS! eh, kan awk pakai tudung. mana boleh. siapa kata? kan ada inner. boleh la. believe me. gadis bertudung tetap boleh bergaya tanpa mendedahkan aurat. cantik kan? please say yes! hahaha..




okay, next. i nak sangat pergi Disneyland! kenapa? eh, suke la. haha. sebab i dari kecik kan memang teringin nak pergi Disneyland. tak kisah la Hong Kong or mana. asalkan i nak merasa pergi Disneyland! ada sesiapa nak bawa tak?


ha, yang ni, mestilah semua orang nak kan. MR NICE GUY! semoga Allah memberikan i seorang suami yang soleh, yang boleh merancang keluarga i dengan baik dan menjadi ketua keluarga yang beriman. AMIN.

and lastly, kalau i dah berdoa hendak seorang suami yang baik, i kenalah juga menjadi seorang muslimah yang baik. mungkin tak dapat memakai purdah ataupun berjubah sepanjang hari. namun, menjaga adab, menjaga malu suami, menjaga keluarga dan menjaga diri sendiri dari maksiat dan dosa, adalah contoh muslimah sejati kan. semoga WISHLIST ini menjadi realiti suatu hari nanti. one day, akan buka blog sendiri then baca WISHLIST ini. hehe. dah habis dah. komen komen komen. WAJIB!



p/s: oh ya, kepada sesiapa sahaja yang hendak menunaikan mana-mana wishlist i ini, beritahu ya. i terimaaaaaaaaaaa.. hahaha!

6 comments:

intel_Inside said...

wah. bestnye tuls psl wishlist sndri ni. mr nice guy pun msuk dlm wishlist. hope ur dream come true. aku AMIN kn je. hehe.

Adeqq said...

mekasey encik intel_Inside!!~

Firol said...

Ada katalog nampak?

Adeqq said...

ya, ia memang berupa katalog en firol.cuma tiada harga. mahu belanja?

Daddy Cool said...

Adeeq...tinffinya kasut, sakit kaki tuh!

Adeqq said...

Daddy, tinggi ke? alamak. hehehe