Followers

Tuesday, December 8, 2009

Kenapa Mengapa Usah di Tanya

..... Mengapa Kenapa oh Tiada Bezanya .....
(peewiit, suara mcm Dayang Nurfaizah umur 3 tahun. hahaha)

Salam semua~ Tahu tak siapa yang suka collect duit berdasarkan nombor? Macam suka kalau duit tu ada nombor cantik? Tak tahu nombor duit? Ala, macam ni:-


I memang nak cari siapa yang suka kumpul nombor kat duit ni. Sebab I ada duit RM50 yang mempunyai no yang memang cantik!!~ Sebenarnya, I memang tak tahu kenapa diorang sangat suka mengumpul duit dan excited dengan nombor yang menarik tu.

Ada satu ketika tu kan, time I on the way nak ke Shah Alam. Kebetulan pulak Touch n Go tak bawa. So, nak bayar cash. I pun keluarkan duit kertas RM 1 sebanyak 2 keping. Time dekat kaunter tol, kawan I belek duit tu dan nampak nombor sangat cantik. Sanggup dia suruh akak tu tunggu sekejap nak cari duit lain sebab tak nak bagi duit tu. Apakah?

Jadinya, kalau anda ada kawan yang memang mengumpul duit kertas ni, I nak jual duit RM50 I tu dengan harga yang bersesuaian. Sebab memang nombor dekat duit I tu cantik. I percaya kalau Chinese mesti nak beli. Hehehe.

Kenapa I nak jual? Kenapa Mengapa Usah Ditanya... ^__^

12 comments:

Fatt Chin Choy said...

aku tgk rm50 memang cantik
tp nombor tu biasa je
hhe

Adeqq said...

yang itu bukan nombor yang I nak jual la ah fatt.. hehehe

StingRay said...

aku ada rm20 lama..keras lagi.=p

Adeqq said...

StingRay:-

haaaa...
unik2.. klasik tu...

siapela nak beli kan RM 50 adeqq nii... adeiii

Ms.Independant said...

Klo no 8 banyak kat duet tu.
Memang konpem berebut2 apek2 cino nanti!
Kayo!Kayo!Kayo!
Huhuhu :P

Daddy Cool said...

Adeqq...

Apa kriteria kecantikan nombor duit tu?

Adeqq said...

Ms. Independant:-

*wink*
nombor duet I yang I nak jual tu mmg ade 3 angka 8 dekat hujung!!!~

Adeqq said...

Daddy Cool:-

macam contoh.. SE3455888

atau:
AH4777007

macam tu la contohnya...

Firol said...

value tinggi lagi 20-30 tahun lagi

Adeqq said...

Firol:-

aha, betul betul!!~

Healmie a.k.a BuRN said...

Salam,
sebelum jual better tanya kenapa nak beli. Kalau nak simpan sebagai hobi maka HALAL JUAL.

Kalau diorang nak simpan buat luck, atau menurun, atau jual semula kepada orang lain yang suka benda-benda camtu maka hukumnya HARAM DIJUAL.

Jika harga yang ditawarkan agak tidak munasabah, e.g RM1000, biasanya niat tak elok. Atau dia nak merompak atau menipu semasa berurusan.

Wallahua'lam.

Adeqq said...

Healmie a.k.a BuRN -:

terima kasih atas peringatan!~
InsyaAllah saya akan ingat pesanan itu.