Followers

Friday, December 4, 2009

tak terer tapi nak jugak join

Salam. Nak tahu tak? 19 Disember nanti adalah 'birthday' kawan I. Nama dia Ween. Kenal tak? Tak kenal buat-buatlah kenal. I dah 18 hari berfikir nak bagi dia apa untuk bithday nanti. Sebenarnya, I ingat nak bagi dia pakej percutian ke Langkawi. Tapi, I ada satu tiket je. Tak kan lah dia nak pergi sendiri pula. Lepas itu, I nak bagi la dia handphone. Tapi, I tak ada duit. Macam mana?

Setelah puas I fikir selama 18 hari 12 jam, I pun mendapat satu idea menarik. Memandangkan I memang tak mempunyai duit yang cukup untuk memberi dia hadiah yang mahal, I hanya mampu bagi ni je;

(klik untuk menjelaskan pandangan anda~)

Ha, ni je la yang I mampu bagi; 'Simple Birthday Card'!!!

I akan laminate kad ni and post kepada Ween. I ada 5 sebab kenapa I nak bagi this present dekat Ween;

  1. I tak pandai nak pilih hadiah. Nanti dia tak suka pula.
  2. I tak mampu nak bagi hadiah yang mahal.
  3. I nak bagi sesuatu yang dia boleh simpan and ingat I.
  4. I nak dia hargai persahabatan walau dengan siapa pun.
  5. Supaya Ween sentiasa tersenyum tengok kad ni sebab kad ni ada gambar-gambar Ween yang comel.
Done! I harap sangat Ween akan suka hadiah ni. (Gambar kat atas ni tak clear. Yang real punya sangat clear and cantik. I suka! Tak sabar nak bagi Ween)

------------------------------------------Tamat------------------------------------------

Untuk pengetahuan semua, entry ini khas untuk contest kat blog Ween. Kalau nak join, sila klik sini. Entry ni cuma karangan biasa je. Nak memeriahkan contest sahaja. Tapi, kalau ada rezeki, InsyaAllah kan? *wink*

6 comments:

«♪Ruff♪» said...

owoh kontest upe nyew ngeee

Ms.Independant said...

Sweetnye!
Adiah yg wat sendri ni slalunye lebey meaningful kan?
Gudlak Adeqq!

:)

ween said...

omg. this is so SWEET! a handmade birthday card? cantekkk sgt :)

erk. but actually xperlu kasi betul2 pun sebenanya. tp kalau mahu kasi, boleh saja. hehe (^_^)

thanks for joining! masuk dlm list :)

Adeqq said...

Ruff :-

ha, jom join!~

Adeqq said...

Ms. Independant:-

huu.. I tak pandai pilih hadiah. sebab tu I suka edit here and there sendiri.. hehehe

goOdluck to U toO!~

Adeqq said...

ween:-

Time kasehh... Memang akan bagi pun nanti.. hehe..