Followers

Monday, December 14, 2009

This is a Story of a Girl

*penceritaan agak skema kerana ingin memastikan mutu dan jalan cerita*

Salam. I nak bercerita sikit tentang kisah seorang perempuan. Macam tajuk itulah. 'Gadis ini' saya namakan sebagai T. T seorang yang pandai. T cantik. T boleh dikategori sebagai wanita muslimah. Zaman sekolah, T mendapat keputusan cemerlang. T seperti gadis lain juga. Ingin merasa manisnya bercinta. Semasa T melanjutkan pelajaran ke MRSM, T bertemu dengan seorang lelaki yang berjaya memikat hatinya. Mereka bercinta tetapi jarang berjumpa. Alhamdulillah. Lepas dari fitnah.

T kemudiannya tamat SPM. Meneruskan lagi pengajian dan akhirnya berjaya mendapat tempat di University Auckland. Si Arjuna pula ke United Kingdom. T mengambil jurusan Kejuruteraan Kimia. Manakala Si Arjuna mengambil jurusan Kejuruteraan Mekanikal. Bercinta melalui internet sahaja. Kalau nak berjumpa perlu ada duit yang banyak. Jauh tu UK dengan New Zealand.

Sesudah Si Arjuna menamatkan pengajian, mereka berjanji untuk mengikat hubungan mereka dengan bernikah. 2 minggu sebelum bernikah, T pulang ke Malaysia untuk membuat persiapan. Tepat pada hari pernikahan, mereka pun bernikah pada jam 10 pagi.

Namun, pada jam 11.30 pagi, Si Arjuna yang telah bergelar suami ingin pulang ke rumah bersama kedua ibu bapanya untuk persiapan lainnya. Tepat jam 1.05 tengahari. T mendapat berita tentang kemalangan Si Arjuna bersama ibu dan bapa mertuanya yang baru sah 3 jam yang lalu. Mereka semua disahkan meninggal di tempat kejadian.

Tinggal lah T keseorangan. Menangis. Pilu. Sedih. Sayu. Tragis. Sadis.

To all readers, mari berdoa untuk Arwah Si Arjuna (Mohd Ariff Abd. Kadir) dan ibu bapanya yang maut dalam nahas ngeri Jumaat lalu. I sangat sedih semasa menaip kisah ni. I menangis depan laptop. I doakan T (Teh Affifah Shahirah Abd Hamid) sentiasa tabah. Percayalah, ada hikmah di sebalik semua ini.

Al-Fatihah.

12 comments:

Munirah Abd said...

sedihkan..

arwah arif my friend punya kawan..

oh sedihla bila teringat kisah ni..

hope the girl akan kuat kuat dan bertambah kuat

Adeqq said...

tuhlaa..
sedih sangat2..
kesian..
insyaAllah die akan kuat~

Ms.Independant said...

Dah sempat sah bergelar suami istri.
Tapi jodoh plak tak pjg...
Sedih je...
InsyaAllah ade hikmah disebalik sume ni!

T_T

Adeqq said...

tulaa...
Kenduri Kahwin jadi kenduri arwah..
Urm...
Doakan yang terbaik untuk dia..

Firol said...

Ni ajal, jodoh ditangan tuhan...semua dia punya..hak dia,kita kena terima

Al-Fatihah

ije said...

=(

mmg terkejut n terasa sedih baca paper hari tu.

semoga tehh afifah tabah n cekal.

Fatt Chin Choy said...

al fatihah
jodoh, maut di tangan tuhan

Adeqq said...

Firol:-

memang ketentuan.
Takde sape bole nafikan..
sama-sama la kita berdoa

Adeqq said...

Ije:-

aminn... :)

Adeqq said...

Fatt Chin Choy:-

al fatihah..

c0nan_syuxuky said...

sadis2..hukhuk

Adeqq said...

Conan;-

memang sadis. kesian kan?