Followers

Thursday, June 24, 2010

Fynn Jamal memang TERBAEK!

Salam.

Tajuk entry macam tak ada kena mengena dengan entry. HAHA. Cuma nak beritahu, I dah FALL IN LOVE dengan lagu-lagu Fynn Jamal terutama lagu 150 JUTA. Pergi download sekarang! Cari lirik dia. Memang best kuasa tiga~ ^__^

Oke, abaikan kisah itu. Pernah makan sambal belacan? Lagi pedas, peh lagi sedap beb! Terangkat. Lagi-lagi kalau dapat menu macam bawah ni. FUHHH!~

sambal belacan memang menarik!~


Ni lagi terbaekk!~ Rindu nak sambal belacan Mama @____@


Harap maklum. Tengah lapar. Tu yang entry makanan je. HEHE

SAMBAL BELACAN ni best!~ Pedas tapi sedap! Lagi pedas lagi sedap! SETUJU? ^__^

Macam tu juga CINTA. Lagi bergaduh, lagi bahagia. HAHA. Lagi menangis sampai berjurai-jurai airmata, lagi la dia suka. Tak bergaduh tak sah. Walau macam mana, kalau dah namanya cinta, tetap akan sayang juga kan.

Cinta tak seharusnya dinilai dari luaran. Tak semestinya kamu harus berjumpa, tenung mata, lirikan manja, meliuk lintuk semua baru boleh bercinta. Kadang-kadang, tak berjumpa pon kita boleh jatuh cinta. SETUJU?

Macam sambal belacan. Rupa bukan menarik. Tapi sedap. Sama juga macam cinta. Kalau hanya dari luaran, itu bukan cinta. Itu nafsu ye. Kesimpulannya kat sini, jangan ingat dalam alam maya tak boleh bercinta. Kadang-kadang, dengan hanya dari penulisan, dari suara, dah boleh jatuh cinta.

I dah mengalaminya. Anda? ^__^


p/s: Ini bukan entry jiwang. Harap maklum. =p

19 comments:

AJ Nismihan said...

hmm bagus jugak hang dengan metafora hidup kan.
take this as compliment ya.

memang hidup ni ada pedas dan manisnya, cuma kita yang kena pandai adun dan bersederhana.

:)

nice entry :)

alvin takda rumah harga 8juta said...

wah..

ini bukan entri jiwang adalah pentipu k..

gua nampak lu ada jiwang skit..

nge~~nge~~

kalau gua dah tawen..gua nak wife gua pandai buat sambal belacan yg terbaik kuasa 8...


nge~~nge~~


fynn jamal??
gua pun sdg layan lagu beliau..mau coba lagu fynn jamal yg lain??sila g blog beliau k..ada kat list blog gua..


and akhir kata..
cinta itu tak pernah buta..yg buta itu jiwa..hakikatnya jiwa adalah rakit yg mengharungi gelora dlm hati penuh duri penyapu bagai..gua tak kan terus selam hati seseorg sbb takut lemas dek perasaan yg mmg selalu buta..

grr~~


asal gua suka lagu"cukup indah"


haishh~~~

Frodo Baggins said...
This comment has been removed by the author.
Frodo Baggins said...

... bila bon alvin mula berkata.
hahahhahhaha ~~


>>__<<


wa x menahan makan pedas.
x ble makan sos tekak wa loya.
tp wa ble layan makan if org tu x tau
nak jaga hati kekdah nyer. huhuhu
merana sehari kuar masuk bilik air.


hau, cinta alam maya?
jangan ... bahaya.
se ri us. :)


yeap, wa pcaya
org ble jatuh cinta
"dalam ruang ini".


Me? i cut it short.
insaf. x mau jd dajal lagi
demmit! keh3x

cik pingu said...

perrggghh almon n frodo..


da lupa nak komen ape..

Fara said...

ble gado2, tang yg kene pujuk tu yg best!
heeeeeeeeeee~

:P

si kosong said...

aku mmg dgr lagu2 fynn jamal sejak 2 tahun lepas..

mmg best...

pasal sambal belacan tu..

petang nant aku balik kampung..huahaha

mest suruh mak aku buat.

maCy said...

duh.. bce kumen alvin ngn frodo.. lpe na ckp ape smpai~

alvin takda rumah harga 8juta said...

cet!!!

korang mmg saja hampagos...

aku ngan forodot dijadikan alasan..



mau coba kasut size 8??

Adeqq said...

Aj:-

ala, cuba-cuba je. bosan gak kalau ayat straight je kan? ada metafora, baru la best. heheh.

ibarat hidup tanpa gila-gila, tak ceria la hidup ni kan? ^___^

Adeqq said...

alvin:-

haha. mane ade tipu. sungguh tak jiwang. hahaha.

yup! jiwa yg penting kan? fynn jamal best kan? yeeeehaaa!~

cukup indah? alif satar? best!!~

Adeqq said...

frodo:-

haha. xtahan pedas ke? sedap wehh!

cinta alam maya bahaya kan? so, jauhi ia! hahaha


bon alvin tu mmg. komen nk berjela jela. hahaha

Adeqq said...

pingu:-

bg alasan nampak? hahaha

Adeqq said...

Fara:-

yup! mmg betol. hehehe

Adeqq said...

kosong-

lagu2 dia ada jiwa kan? suke!
haha. air tangan ibu sangat sedap kan? ^___^

Adeqq said...

macy:-

ko pon same bg alasan kan? hahaha

Adeqq said...

alvin:-

hahaha.
xtau nk reply ape. haha

black_mel said...

igt citer pasal fynn jamal la tadi...isk3....haha..yup..mnt dgn lagu dia jgk..

nasikputeh said...

aku sgt mahu ingin menikmati sambal belacan tapi kerena ianya sangat merbahaya untuk hidungku yang tak berapa nak mancung ingge poringge narlek ammacik tambi bla bla bla...

ayat aku mcm tahi..

aku nak kate idung aku gatai mkn belacan.

oksekianterimakasih.
haha