Followers

Wednesday, June 9, 2010

Jangan menilai air teh o dari warnanya!

Salam.

Kan kalau ada kenduri kahwin, kita mesti fikir nak pakai baju apa kan kan kan? I pun ada masalah yang sama. Selalu susah nak fikir pakai baju apa. Akhirnya, I pilih la satu baju nih. Nak dijadikan cerita, baju yang I pakai tu, sama tema dengan pengantin. Apa lagi, melaram lah macam family pengantin. Ok, ini tiada kaitan dengan entry. HAHA

I masa tu datang berempat. Tiga perempuan seorang lelaki. Masa pengantin lelaki sampai, sorang kawan I ni kata, eh, hensem lah pengapit! Kitorang pun pakat tengok. Yup. Memang hensem! Sekali, ada sorang geng-geng makcik yang mulut tak boleh blah. Dia cakap camni, "Hish anak dara mulut tak jaga. Patut lah tak kahwin-kahwin. Gatal tengok ke laki rupanya. Ha, yang pakai baju pink ni (kawan I yang sorang lagi), macam dah jatuh je belakang tu. Ada dara lagi tak?" Sorang lagi makcik sambut, "Entah-entah dah kena tebuk."

Kawan I yang baju pink dengan selamba badak jawab. "Ha'ah dah kena tebuk dah. Tu laki saya. (sambil tunjuk kat suami dia yang ikut sekali kitorang)." Terus terdiam makcik bertiga tu. Hish! Entah ape-ape la! Mulut longkang betul! Mentang-mentang la kawan I tu kecik je macam belum kahwin. Ala, kalau yang belakang tu jatuh, tak semestinya dah kena tebuk la! Mungkin memang Allah dah jadikan dia punya kecik. Tak mantap. Nak buat macam mana. HISH!

Kita selalu kata, "Ish, bapak dia mencurik. Anak mesti jahat jugak." Kenapa perlu nilai orang dari segi keturunan? Atau, "Badan cun,mantap,sedap, mesti da kena tebuk dah." Kenapa perlu nilai orang dari fizikal?

Jangan lupa, awak menilai orang, dalam masa yang sama, orang pun menilai awak tahu! So makcik-makcik kepoh, jangan sampai orang nilai anak-anak makcik ya. Kami ni nasib lah agak sopan tak pandai nak sembur orang. Kalau dapat yang pandai sembur, memang makcik yang malu kat situ.

Akhir kata, JANGAN MENILAI AIR TEH O DARI WARNANYA! (Kan warna teh o macam pucat je, tapi rasa sedap! HEHE)


p/s: Kepada dia, "Awak, sorry semalam credit abis. Nanti kite topup jap lagi. HUHU"

12 comments:

::[si putihpurple]:: said...

ewah2 macik ni..sedap mulot jerrrrr....adohaiii~

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

mst mcik2 tu segan gile kan..ptt ckp blk..dl macik kene tebuk dl br kawin ke smpai jd mulut cmni?hahaha

Adeqq said...

putihpurple:-

heeee. tau xpe. entah ape2 laa si makcik2 tu. eeeeeuuuuwwwww~

Adeqq said...

xtionkamen:-

hahaha. tau xpe. geram je mase tu. tp naseb la mcm kene sopan2 sket. huhuhuhu

huhuhu said...

eeeee!!!!!!anak die mst bohsia.sllnye org yg ckp cm2 mst die punye life lg trk

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

jgn nilai farid maupusat melalui pusatnya..

Firol said...

teh o nipis, kata arwah member dulu

nasikputeh said...

ai makcik.. mulut makcik macam longkang la.. nak rasa kene tebuk ke..??

Adeqq said...

huhuhu:-

ish! kesian makcik tu kalau ade anak macam tu. huhu

Adeqq said...

alvin:-

ko selalu mengeksploitasi ayat aku kan? hahaha

Adeqq said...

Firol:-

urm. tu lagi nipis warna die.

Adeqq said...

nasikputeh:-

haaa, tau x pe. geram je aku! hahaha