Followers

Wednesday, June 16, 2010

Misteri+Chenta

Salam.

Ada orang kata I ni MISTERI. Ada orang kata I jenis tak campur orang. Ada orang kata I konon berlagak. Ah! Biarlah apa orang kata. Ada I kesah?

Urm, bukan. I bukan berlagak. I bukan tak campur orang. I sangat sayang semua kawan-kawan I. Tipu la kalau kata I tak hangout keluar berjimba-jimba semua. I jenis yang susah nak dedahkan siapa I. I tak ada apa yang istimewa. I menulis untuk kepuasan. Siapa baca, siapa tak baca, I tak kisah. So, kalau ada org kata I ni berlagak taknak hangout dengan blogger ke apa, I cukup terasa. Tapi, I tak marah. I cuma akan kata, nanti I akan tunjukkan siapa I.

Tukar topik, beberapa hari lepas, ayah I tanya, "agak-agak bila nak langsung?" Ah! Sudah! I calon pun tak ada. Umur baru 22. Agaknya ramai kawan-kawan I dah kahwin kot. Adess! Seriously I macam terdiam masa tu. Taktau nak jawab apa. Sampai I terfikir. Macam mana nak kahwin? Ada orang nak ke? I dahla gengster. HAHA

Harini, I tengok Coffee Mate Nota Cinta. Farid Mofasad suruh tengok. Awal-awal I macam malas. Bila dah tengok, gian! Memang jiwang! Memang best. Satu perkara yang I belajar, "Cinta itu sentiasa ada, cuma kita menyemarakkannya." Tapi, kalau tak ada Cinta, mana nak cari? HAHA

InsyaAllah. Tulang rusuk sebelah lagi ada tu. Cuma belum jumpa. Kan? Ada blogger nak cuba line? HAHAHAHA.

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu, dengan hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

"sememangnye untuk berubah,
semuanya terpulang kepade kite,

ape pun takkan menjadi
kalo kite hanye berdiam diri dan mengharapkan sesuatu
kerana setiap perubahan memerlukan permulaan

sama ada permualaan daripada dia ataupun kita sendiri"


p/s: Terasa nak bergayut la malam ni! Siapa nak gayut dengan I? HEHEHE

22 comments:

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

lagu cinta dalam hati tu gua tujukan buat mak gua n blogger2 semua..

ingat...semua...


weyhh...
asal parit maupusat tak suruh aku tgk coffe mate nota cinta??


mencik la....


selamat berbuka puasa..

skunk jam 7.09pm waktu lappy gua..

Pensel Kontot said...

hikhikhik...

meh gayut dgn aku....

hellioz said...

mahkan dalam

lek sudah
baru 22
enjoy single life dulu
gyahhahaah~

Farid MOFASAD said...

ehem ehem

Fhad said...

kate r farid maupusat tu suke lu? aishhhh... mustahil ni... hahahahaha.... lu bg ian hp no ke? gua nak jugak.. kalo dapat public number lagi bgus... hahha.. esok gua bukak ym.. jam 9 pagi.. lu kasi story sama gua okey...

wong ah ian said...

aaahhh jangan bagi fhad!! nanti awek dia marah..aku lain la aku single n always available haa..sampai hari ni belum jumpe tulang rusuk yg aku yg satu tu ade kat mane..tp xpe, aku relax je..bukan senang nak carik soul-mate skarang ni..lust-mate ramai kot..

so meh la skandal ngan aku, nescaya akan selalu aku bawak ko men daytona..haha

Adeqq said...

alvin-

wah! asal lak lu nak tujukan? mencik ah! hahaha

lu jeles eh wa ngan farid gedik2? lu nak eh? hahahaha

mekaseh!

Adeqq said...

Pensel Kontot:-

yeah! nnti mlm ni i call ni. hehehe

Adeqq said...

hellioz:-

hehe. mane de dalam sangat. hehe.

mmg tgh lek la ni. tp, kene pikir gak. mak ayah wa umo da berape beb. huuuu

Adeqq said...

Farid:-

ehem ehem~ ^____^

Adeqq said...

Fhad:

mustahil ke?nape? hahaha.
nk ke no aku? Ian pon x dpt lg la no aku. lek luuu. hahaha

Adeqq said...

bestnye daytona!!!!
nak nak nak~
jom dating! hahaha

nnti la aku bg ko yek. hehehe.

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

adeqq..


nak cakap..


wa sayang lu..


saja je..
nak bagi ian fhad ngan parit jeles..













nge~~nge~~

Adeqq said...

alvin:-

dorg x jeles pon! HAHAHA

wa pon syg lu gakk!~ ^___^

nasikputeh said...

alangkah bahagianye kalau mummy & daddy aku buat permintaan camtu kat aku..

heh~

Adeqq said...

nasikputeh:-

hahaha. Tah~ aku stress kot~ tp bile pk balik, mmg btol pon ape yg mak ayah aku mntak tu. hehehe

AJ Nismihan said...

"Cinta itu sentiasa ada, cuma kita menyemarakkannya."

agree with that line.
sumer dah takdir ada, cuma jalan cerita jer yang berbeza.
nak mencari?
bagi aku tak usah CARI.
yang patut kita buat adalah jadi DIRI SENDIRI dan be open minded. Dont show any desperation; cause we are not! Be patient and let the time lead you to the one; special.

aku buat benda yang sama.
orang akan suka kita bila dia jatuh hati dengan DIRI KITA, dan bukan dengan apa yang kita nak tunjukkan pada dia.

so, doa jer jumpa jodoh tuh.
tak payah nak nyanyi wali band apa segala yer.

kawan aku yang ANTI gila bab cinta nih sebab dia takut dikecewakan, dia takut karma, sebab abang dia suka bercinta dan clash, tapi la hidup bahagia.
tapi, tup-tup, dia dah berkenalan dengan somebody charming; bertunang dan kawin. la nih tengah enjoy life after married, i hope yes.

so, why not you too, in future?
and for now. lilek sudah!

Adeqq said...

Aj Nismihan:-

=)
memang betol. Kite kena tunggu je. Tapi kadangkala, harapan mak ayah tu, mcm penting gak! sebab, mak n ayah saya da tua. Dorg nak sangat tengok saye bersuami.

Tu yg macam kena kerja kuat. Hehe.

InsyaAllah AJ. Kita akan jumpa tulang rusuk sebelah lagi. Tak lama je lagi. HEHE.

Nyanyi lagu tu sebab minat la. Xde maksud ape pon. HEHE

De'din said...

x keluar x semestinya sombong..
betul x??

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

lu tada entri baru..

gua tetap drop komen..

nampak tak gua syg lu??


nge~~nge~~


harap mereka jeles..
pliz la jeles u olls...

Adeqq said...

De'din-

betol! terima kasih atas komen! hehe

Adeqq said...

alvin-

berapa kali nak ckp, dorg x jeles pon oke! HAHA!!~