Followers

Monday, June 7, 2010

Perempuan Lebih Berhemah semasa Memandu?

Salam.

Mungkin tajuk entry ni mengundang perasaan BANGGA di kalangan wanita. Mungkin? Mungkin tidak. HAHA. Oke, jangan merapu. Macam ni, I selalu ke sana ke mari menguruskan hal kerja dan hal bukan kerja (eceh.) So, I akan dapat lihat macam-macam gelagat pemandu especially pemandu wanita. Mereka memandu dengan sangat berhemah. Kenapa I kata mereka berhemah?

1. Mereka sentiasa memberi signal walaupun ingin memandu masuk ke rumah sendiri.
2. Mereka akan memberi laluan kepada kereta-kereta lain terutama kereta besar dan pemandunya lelaki bermuka bengis.

YA! Itulah pemandu wanita. TETAPI! Tak semua. Kalau yang memandu kenderaan mewah macam BMW, Audi, mereka akan memandu dengan agresif. Memotong sana, memotong sini. Cilok memang baiikkk punya. Bagi high beam dari jarak 100 meter. Kalah lelaki.

Kenapa I buat entry ni? Sebenarnya, semalam, I pergi UIA PJ. Jumpa anak buah. Ada satu kereta, dekat federal highway, bawak sangat sopan. Mungkin 60Km/j. Itu bukan masalahnya. Masalahnya, dia bawak dekat lorong paling kanan. Bagi high beam taknak ketepi. Memang bole bikin orang panas sangat la. Kepada empunya kenderaan viva yang berkenaan, anda memang sopan. Tapi kalau boleh, sila ke lorong hujung kiri atau tengah ye. Terima kasih!

Kesimpulannya, memang perempuan bawak lebih berhemah. Tapi, kalau terlalu berhemah sangat, silap orang la! Memang cari pasal dengan I. HAHA.



p/s: Sumpah tengah down. Kerja keras tak dihargai! Pastu nak bawak cerita bukan-bukan.

p/s 2: Ramai rakan blog dah menghilang. Tutup blog, senyap, sunyi. Kenapa tiba-tiba? Kenapa bila I dah mula happy dengan dunia maya, korang semua hilang? =(

p/s 3: Raya nanti nak buat trip pergi rumah blogger la. Sape nak ikot? ^___^


Ok, bye~

12 comments:

ES said...

pehal cter pasal raya?
x heran.........pegila....
mentang2 aku buat lontong..kau plak tros nak cter psal raye ye..jemput dtg umah aku eh..hehe

Adeqq said...

ES:-

alaaa, jangan ar majok sayang! ko balik nanti kite g la jalan2. Aku promise blanje ko makan. HEHE

hBz said...

1. Mereka sentiasa memberi signal walaupun ingin memandu masuk ke rumah sendiri.???

selalu nak masuk kiri, bg signal kanan. eeiiii..menyusahkan!! >>___<<

hanif said...

yg p/s3 tu nk komen skit..
bkn stiap tahun raya kt BJ ke?

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

errr....
arini aku tgk pompuan bawak keta terjun parit..
kesian pompuan tu kan..kan..

wong ah ian said...

smlm baru aku mara sorg blogger pompuan sbb bawak kete macam haram jadah..aku kate kat dia "kalau naik kete ngan u, even i sakit pon biar i yg bawak" haha..dia sgt berhemah sampai nk langgar kete aku aritu..cilako..

jgn lupe letak list umah aku skali kalau nk dtg raye ok..aku raye mang ade je kat kL..

Firol said...

saya ada rakan perempuan saman dia pernah kena 6 kali...

Adeqq said...

hBz:-

yela, nk masuk umah pon bg signal. haha.

alaa, bukan semua pempuan okes. heeeee

Adeqq said...

hanif:-

abg aneep! Jahat gile~ hohoho

Adeqq said...

Alvin:-

heh. kesimpulannye ko nak cakap yg pempuan tu bwk x berhmah la ek. hehehe

Adeqq said...

Ian:-

haha. sapela blogger pempuan tu ek. mcm manje je. heheh

mesti ah! list uma ko pasti ada. masak sedap2. heee

Adeqq said...

Firol:-

hehe. itu mesti langsung x berhemah kan? huuuuu